Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фінал “Євробачення-2009”: перше місце - за Норвегією

Телебачення 17171 перегляд

Опубліковано - 17.05.2009 03:29 | Всі новини | Версія для друку

Олександр Рибак
Олександр Рибак
Представник Норвегії, білорус за походженням, Олександр Рибак з піснею Fairytale переміг на міжнародному телевізійному пісенному конкурсі “Євробачення-2009”.

У голосуванні взяли участь 42 країни. У ньому брали участь не тільки глядачі, але й жюрі кожної з країн, яка голосувала.

Максимальну оцінку - 12 балів - Норвегія отримала від Іспанії, Білорусії, Німеччини, Швеції, Ісландії, Ізраїля, Росії, Латвії, Литви, України, Польщі, Нідерландів, Естонії, Данії, Словенії та Угорщини.

22-річний Олександр Рибак, який є також автором пісні “Fairytale” набрав рекордні 387 балів.

Друге місце зайняла 18-річна представниця Ісландії Йоханна (Yohanna) з піснею “Is it true”.

Третє місце зайняли співаки Айсель Теймурзаде і Араша з Азербайджану з піснею “Always”.

Українка Анастасія Приходько, яка виступала від Росії, з піснею "Мамо" зайняла 11 місце з 93 балами.

Представниця України Світлана Лобода зайняла 12 місце, набравши 76 балів.
Йоханна
Йоханна
Україні максимальний бал не дала жодна з країн - навіть Португалія, яка традиційно останні роки голосує за представників України (очевидно таким чином підтримувала свою Батьківщину українська діаспора). Зі свого боку Україна віддала 12 балів Норвегії.

Бали Україні дали Іспанія - 6 балів, Білорусія - 6, Мальта - 2, Чехія - 5, Росія - 2, Литва - 4 бали, Британія - 2, Словакія - 1, Польща - 10, Португалія - 6, Молдова - 4, Вірменія - 3, Угорщина - 8, Азербайджан - 10, Норвегія - 5 балів.

Жодного балу Україні не дали - Бельгія, Німеччина, Швеція, Ісландія, Франція, Латвія, Андора, Фінляндія, Швейцарія, Болгарія, Греція, Боснія і Герцоговина, Туреччина, Албанія, Сербія, Кіпр, Хорватія, Румунія, Ірландія, Данія, Словенія.

Вперше Україна брала участь у "Євробаченні" у 2003 році - тоді країну представляв Олександр Пономарьов, який посів 14 місце. У 2004 році Руслана посіла 1 місце і привезла ювілейний 50 конкурс "Євробачення" в Україну.

У 2005 році Україну представляли "Гринджоли", які посіли 19 місце. У 2006 році Тіна Кароль завоювала 7 місце, у 2007 році Вєрка Сердючка - 2 місце, у 2008 році Ані Лорак - 2 місце, нагадує “Українська правда”.

Країна, представник якої здобув перемогу у фіналі Євробачення-2009, за регламентом конкурсу прийматиме головне пісенне змагання Європи наступного року.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.