Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Корейці створили вакцину проти свинячого грипу

Технології 5955 переглядів

Опубліковано - 20.05.2009 16:51 | Всі новини | Версія для друку

Корейці створили вакцину проти свинячого грипу
Корейці створили вакцину проти свинячого грипу
Вченим з Південної Кореї вдалося за допомогою методів генної інженерії розробити вакцину проти вірусу А/H1N1.

Про це пише газета Чунан Ільбо.

Як повідомляє видання, група фахівців на чолі з професором Со Сан Хі на факультеті ветеринарії університету Чхуннам створила нову нешкідливу вакцину, яку з невеликими витратами можна запустити у масове виробництво. У ході розробки вакцини корейські вчені застосували метод рекомбінації генів вірусів грипу, отриманих 4 травня з Центру з контролю і профілактики захворювань США.

Це перше у світі досягнення такого роду, на яке треба було 11 днів замість звичайних трьох місяців, зазначає газета. Тим не менше, крім південнокорейських вчених розробкою вакцини проти нового грипу в даний час займаються фахівці у Австралії, Великобританії, Німеччині, США, Японії та Росії.

Крім того, видання нагадує, що раніше саме професор Со Сан Хі першим у світі зумів виявити інфікування людини вірусом пташиного грипу. Корейський дослідник користується популярністю у світових наукових колах.

Однак вчений є єдиним у Південній Кореї фахівцем, який отримав сертифікат від американського центру з контролю і попередження хвороб. Тому йому вдалося отримати з США необхідні зразки вірусу свинячого грипу для проведення досліджень.

Як повідомлялося минулого тижня, експерти визнали, що можливість лабораторного походження вірусу свинячого грипу велика, однак довести це буде дуже складно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.