Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Жердицькому скасовано вирок у Німеччині

Суспільне життя 9184 перегляди

Опубліковано - 18.08.2006 21:33 | Всі новини | Версія для друку

Віктор Жердицький
Віктор Жердицький
Федеральна судова палата Німеччини скасувала вирок колишньому депутату Верховної Ради України Віктору Жердицькому, якого два роки тому визнали винним у зникненні грошей, призначених для жертв нацизму в Україні. Суд над Лазаренко відкладено з технічних причин.

Він відбував покарання за розкрадання двох мільйонів євро, але, відбувши дві третини терміну з 5 років позбавлення волі, торік повернувся в Україну.

Справу відправили на повторний розгляд, оскільки виявили правові порушення, а також тому, що суд не зміг встановити, чи дійсно мова йшла про фіктивний кредит.

Тим часом інший резонансний суд над українським урядовцем, а саме у справі екс-прем’єра України Павла Лазаренка, запланований на п'ятницю, у черговий раз відкладено. Засідання у штаті Каліфорнія, США, відкладено з технічних причин.

Конкретна дата слухань не призначена. Лазаренко перебуває у США з 1999 року. В Україні проти нього висунуто звинувачення у фінансових махінаціях. У США - у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переказаних на закордонні рахунки.

За словами американського адвоката Лазаренка, Деніела Ґоровіца, "сума провини", яку інкримінують Лазаренку, становить до 5 мільйонів доларів.

Він вважає, що термін вироку, який може отримати Лазаренко, не перевищить того, який він уже відбув, перебуваючи під вартою у США з 1999 по 2003 рік.

Довідка "Аратти":

Екс-президент «Градобанку» Віктор Жердицький повернувся з Німеччини в Україну 1 лютого 2005 року. Він відсидів за кордоном 5 років і 4 місяці. 1996 року очолюваний ним «Градобанк», за договором із фондом «Взаєморозуміння і примирення», отримав 100 млн. німецьких марок для виплат компенсацій остарбайтерам. Та хтось подбав, щоб гроші кудись зникли.

Вже 2000 року Жердицький поїхав у справах до Німеччини, де його і заарештували. Суд у тій країні засудив Жердицького до 5 років і 10 місяців позбавлення волі за надуживання довірою і нецільове використання 4 млн. німецьких марок. Спільник Жердицького, екс-керівник «Нафтогазу України» Ігор Діденко, за підсобництво, отримав 4 роки 3 місяці.

"Градобанк" був заснований у 1991 році на базі Київського кооперативного банку.

Справа про банкрутство "Градобанку" була порушена в 1998 році. На день припинення діяльності банку його активи перевищували заборгованість майже в 1,44 рази.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.