Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мозок людини вгадує емоції по обличчю за 0,2 секунди

Невідоме 15030 переглядів

Опубліковано - 30.05.2009 23:57 | Всі новини | Версія для друку

Мозок людини вгадує емоції по обличчю за 0,2 секунди
Мозок людини вгадує емоції по обличчю за 0,2 секунди
Людина здатна розпізнати емоції по міміці особи всього за 200 мілісекунд або 0,2 секунди - саме стільки часу потрібно на це мозку, прийшли до висновку вчені з Університету Глазго.

Під час експерименту випробуваним показували фотографії, на яких були зображені обличчя людей, що висловлюють характерні емоції. Одночасно дослідники проводили сканування мозку добровольців, пише PhysOrg.

Згідно з результатами експерименту, в процес розпізнавання відразу включаються обидві півкулі. Причому спочатку мозок аналізує вираз очей, а потім іншу міміку, пояснюють експерти.

"Мозок швидко розпізнає шість основних емоцій: щастя, страх, здивування, відразу, злість і нудьгу. Вирази особи та їх інтерпретація - це фундаментальні фактори, вони впливають на ключові процеси спілкування людей, а також допомагають нашому мозку сформулювати модель поведінки", -- зазначив професор Філіп Шінс.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.