Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Активістами збереження Києва був захоплений земснаряд на Жуковому острові

Довкілля Регіон: м.Київ 9150 переглядів

Опубліковано - 5.06.2009 00:50 | Всі новини | Версія для друку

Активістами збереження Києва був захоплений земснаряд на Жуковому острові
Активістами збереження Києва був захоплений земснаряд на Жуковому острові
О 10.00 4 червня 2009 року активістами ініціативи “Збережи Старий Київ” було захоплено земснаряд, яким незаконно здійснювався намив піску на озері на території Жукового острова в Києві. Роботу земснаряду заблоковано.

На даний момент активісти знаходяться на самому земснаряді в знак протесту проти руйнування природнього середовища в заказнику, оскільки влада пасивно ставиться до звернень громадян щодо незаконної роботи земснарядів на озерах заказника, чим опосередковано спричинила вбивство людини.

Акція приурочена до сумної дати - 9 днів з дня смерті одного з захисників Жукового острова. 26 квітня було жорстоко вбито Олексія Гончарова - людину, яка намагалася законними шляхами перешкодити видобуванню піску і нищенню природи на Жуковому острові.

Міліція відстоює версію побутового вбивства. Свідки стверджують - вбитому пенсіонерові неодноразово погрожували розправою.

Незважаючи на факт вбивства громадянина, який боровся з нелегальним видобутком піску, незаконні земснаряди на озерах і далі продовжують працювати. Міліція припинила роботу лише одного з земснарядів, біля якого відбувся злочин, інші ж діють і зараз.

Активісти самостійно блокували роботу земснаряду і закликають ЗМІ висвітлити події, що відбуваються на Жуковому острові, та вимагають:

- від природохоронної прокуратури, міліції та державної екологічної інспекції: негайно зупинити видобування та намиви піску на Жуковому острові та в інших місцях, де це відбувається незаконно - зокрема, в прилеглій акваторії Дніпра;

- від Київради: припинити нищення заказинка “Острів Жуків”, скасувати рішення Київради від 22 серпня 2007 No.162/1996 “Про питання створення ландшафтного заказника “Жуків острів”, яким його площа була обмежена 196 гектарами, чим зменшила площу заказника, створеного у 1999 році в 9 разів, скасувати всі землевідведення в межах заказника;

- від мілції: об'єктивно та неупереджено розслідувати справу по вбивству Олександра Гончарова та якнайскоріше доставити до суду винних у вбивстві.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.