Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні на Місяць впаде японський зонд-стрибунець

У світі науки 7291 перегляд

Опубліковано - 10.06.2009 18:00 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні на Місяць впаде японський зонд-стрибунець
Сьогодні на Місяць впаде японський зонд-стрибунець
У середу ввечері японський місячний зонд Кагуя вріжеться у поверхню Місяця. Контрольоване зіткнення відбудеться о 18.30 за Гринвічем (21.30 за київським часом).

Як сказано у повідомленні японського аерокосмічного агентства JAXA, це дозволить вченим досліджувати властивості поверхні супутника та наслідки удару в реальному часі.Зонд масою 2,9 тонни впаде у нічний області на темній стороні Місяця, недалеко від його південного полюса - на 63-му градусі південної широти. Зіткнення відбудеться на швидкості близько 6 тисяч кілометрів за годину під невеликим кутом - майже паралельно до поверхні. Як очікують науковці, зонд, імовірно, стрибатиме, як плоский камінь по воді.

Крім того, зіткнення зможуть спостерігати і земляни: найкращі умови для спостереження події є у жителів Азії, Австралії та Нової Зеландії, які, можливо, зможуть побачити у телескопи спалахи та хмари пилу від удару.

За даними агентства, космічний апарат Кагуя, названий на честь принцеси із давньої легенди, яка зійшла на Землю з неба із місячної столиці, вийшов на місячну орбіту у жовтні 2007 року. За допомогою двох малих зондів, що відокремились від нього, апарат вивчав гравітаційні аномалії на Місяці, склавши його точну топографічну карту, а також досліджував сліди вулканічної активності.

Крім того, зонд фотографував приполярні кратери, куди ніколи не заглядало сонце, і де може зберігатися лід.

У травні також повідомлялося, що американське космічне агентство планує запустити до Місяця два супутники: орбітальний зонд (LRO) і апарат для дослідження місячних кратерів (LCROSS).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.