Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Братів-росіян готують воювати з Україною?

Імперія «Совок» 7857 переглядів

Опубліковано - 13.06.2009 20:02 | Всі новини | Версія для друку

Братів-росіян готують воювати з Україною?
Братів-росіян готують воювати з Україною?
Українофобія, як державна політика Росії, спрямована аби привчити росіян до думки про небхідність військового захоплення територій України, як найворожішої держави.

Україна знову увійшла до трійки найбільших ворогів Росії. Згідно з опитуванням, яке наприкінці травня провела аналітична компанія «Левада-Центр» у Москві, Україна у списку ворогів лише трохи поступається Сполученим Штатам, а очолює рейтинг недружніх країн маленька Грузія.

Крім цієї сусідньої країни, серед ворогів Росії виявилися ще менші три балтійські сусіди, Латвія, Литва та Естонія, які посіли відповідно четверте, п’яте і шосте місця у списку ворожості.

Чим пояснюють соціологи таке ставлення росіян до сусідів, і передусім до України, Радіо Свобода запитало директора «Левада-Центр» Лева Гукова.

– Погіршення ставлення до України почалося приблизно з 2004 року, зі скандалу навколо фальсифікації виборів в Україні, а потім з Помаранчевої революції. Тоді кремлівська адміністрація розгорнула потужну антиукраїнську, антидемократичну пропаганду. Поступово ця пропаганда почала приносити плоди. При чому Україна у цій пропаганді представлялася, не як самостійна держава і суспільство, а як країна, якою маніпулюють Сполучені Шати. Відповідно і керівництво України представлялося, як маріонетковий режим. Будь-які дії українського керівництва, чи то спрямовані на вступ України до Європейського Союзу, чи до НАТО, представлялися як дії, що спрямовані проти інтересів та безпеки Росії.

– Пане Гудков, ви говорите, що пропаганда була дієвою, а чи вплинула вона на ставлення росіян до українців, як до громадян держави Україна?

– Ні, різниця все ж є між ставленням до української держави і до українців. Ставлення до українців залишається позитивним, бо відчувається близькість культур, світогляду, навіть мовна близькість. Значну роль відіграють і родинні зв’язки, 15-17% росіян говорять, що в них є родичі в Україні. Все це визначає позитивне ставлення до українців як до народу, а ось до держави ставлення змінилося помітно.

– Що, на Ваш погляд, могло б позитивно вплинути на ставлення росіян до України?

– Взагалі-то припинення цієї агресивної пропаганди. Оскільки усі телевізійні канали є під контролем держави, адміністрації президента та регіональної влади, то пропаганда є масованою, активною, та, на жаль, дуже ефективною. Що ж до тієї частини суспільства, яка є демократично орієнтованою, то Україна обманула багато їхніх надій на більшу демократизацію, на зближення з Європейським Союзом. Ці надії виявилися марними, що викликало велике розчарування у значної частини інтелектуальної та демократичної еліти Росії. Це дуже шкода.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.