Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дебільні фішки політиканів. Газова зброя - проти України

Газоват 7123 перегляди

Опубліковано - 16.06.2009 20:06 | Всі новини | Версія для друку

Дебільні фішки політиканів. Газова зброя - проти України
Дебільні фішки політиканів. Газова зброя - проти України
НАК “Нафтогаз України” звинувачує керівництво місцевих органів влади та підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) - боржників у зриві оплати спожитого з початку опалювального сезону 2008-2009 рр. (з 01.10.08) природного газу.

Про це повідомила прес-служба.

Станом на 15.06.09, за даними оперативного моніторингу, заборгованість підприємств ТКЕ за природний газ, спожитий з 01.10.2008 р., становить 3,464 млрд. грн. (рівень оплати – 60%).

Найбільшу заборгованість за спожитий з 01.10.2008 р. природний газ накопичили теплопостачальні підприємства Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Київської, Черкаської областей, а також АР Крим.

Значними є також борги перед НАК «Нафтогаз України» теплопостачальних підприємств Чернігівської, Полтавської, Львівської, Житомирської, Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Сумської, Херсонської, Івано-Франківської, Волинської, Кіровоградської, Тернопільської, Закарпатської обл., а також м. Севастополь.

Вже понад 601,5 млн. грн. перевищує заборгованість АЕК «Київенерго» перед Компанією за спожитий у 2008-2009 рр. природний газ.

На жаль, численні попередження й звернення Компанії до керівництва місцевих органів влади і підприємств ТКЕ активізувати проведення розрахунків були проігноровані. У значній частині регіонів керівники місцевих органів влади й теплопостачальних підприємств не вживають жодних заходів для вирішення проблем розрахунків за теплову енергію та підвищення рівня платежів.

Накопичення підприємствами ТКЕ заборгованості за газ значно ускладнює розрахунки НАК «Нафтогаз України» з ВАТ «Газпром» та підготовку до нового опалювального сезону 2009-2010 рр.

З метою підвищення рівня платежів ДК «Газ України» була вимушена надати доручення Державній інспекції з енергозбереження та регіональним підприємствам з газопостачання та газифікації (облміськгазам) відключити від газопостачання підприємства ТКЕ, яким через значну заборгованість не виділено планові ресурси природного газу.

У підсумку, у багатьох містах заручниками безгосподарності місцевих керівників та тепловиробників стають їх мешканці.

Серед підприємств ТКЕ, яким не виділено планові ресурси природного газу і яких, відповідно, доручено відключити від газопостачання: АЕК «Київенерго» «Кримтеплокомуненерго», «Донецьктеплокомуненерго», «Криворізька теплоцентраль», «Севтеплоенерго», «Полтаватеплоенерго», «Комуненергія» (м. Рівне), «Луцьктеплоенерго», «Уж-тепло», «Тепловоденергія» (Хмельницька обл.), «Дніпротеплоенерго», «Полтаватеплоенерго».

У той же час, спостерігаються позитивні зрушення в проведенні розрахунків таких підприємств, як «Полтаваобленерго», «Ромникомунтеплоенерго», «Енергія» (м. Обухів, Київська обл.,), ВАТ «Сумське машинобудівне НВО ім. М.В. Фрунзе», КТП «Алчевськ ТКЕ», «Тепло» (Конотоп), «Перемишлянитеплокомуненерго» (Львівська обл.), «Ялтинські теплові мережі», «Бориспільтепломережа»,«Херсонтеплогенерація», «Хмельницьктеплокомуненерго», «Чернівцітеплокомуненерго», «Миргородтеплоенерго» та багато інших. Добитися рівня розрахунків за спожитий газ значно вище середнього по Україні (від 78% до 99%) вдалося саме завдяки низці заходів керівництва місцевих органів влади та підприємств ТКЕ.

НАК «Нафтогаз України» ще раз наголошує, що обмеження населення від гарячого водопостачання в ряді населених пунктів відбувається з вини місцевих органів влади та керівників ТКЕ. Таким чином вони покривають власну нездатність здійснювати ефективне управління підприємствами ТКЕ. Населення міст, які опинилися без гарячої води, може «подякувати» за це своїм керівникам місцевих органів влади і підприємств ТКЕ.

Замість післямови. Дивним чином найбільші боржники у розрахунках за газ знаходяться саме в тих регіонах, де влада повністю або практично повністю належить ПР та їхнім союзникам у боротьбі проти уряду Тимошенко.

Відтак виникає питання: чи не є фактичне ігнорування обов'язку сплачувати за спожите паливо тупою фішкою опонентів на майбутніх виборах?

Адже, ми вже неодноразово писали, що левова частина цих боргів - це невиплати дотаційних коштів із місцевих бюджетів.

Проте, вражає цинізм політиканів, які вчергове роблять нас, українців, заручниками своїх брудних розборок. Але, нині вони явно загралися зробивши безкарно заручницею всю Україну.

Поки що безкарно. Бо терпіння не безмежне.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.