Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Львів готується до святкування свого 750-річчя

Регіональні новини Регіон: Львівська область 9339 переглядів

Опубліковано - 22.08.2006 16:26 | Всі новини | Версія для друку

Львів готується до святкування свого 750-річчя
Львів готується до святкування свого 750-річчя
Урочистості, яке пройдуть з 30 вересня по 1 жовтня обіцяють бути грандіозними. Вперше в Україні відбудеться світлове шоу всесвітньо відомого майстра Герта Хофа, який вже прибув до Львова. Очікують і Горана Бреговіча.

Тим часом співачка Руслана вже заграла на трембіті на Високому замку, запросивши таким чином усіх на свято. Німецький режисер Герт Хоф є автором грандіозної феєрії «Міленіум», яка відбувалася водночас у Берліні, Будапешті, Афінах та Пекіні.

У Львові режисер має намір створити світлову проекцію оперного театру на небо. Хоф робить усе безкоштовно – це його подарунок львів’янам. Над шоу, яке триватиме 15 хвилин, працює сотня людей.

Герт Хоф, режисер:
- Львів не велике місто, тут немає великої площі. За моїми шоу зазвичай спостерігає понад мільйон глядачів. Але то не проблема. Я порівнюю це з театром. Вразити може як велика вистава, так і вдалий монолог.

Перед шоу Герта Хофа 30 вересня співатиме Руслана. Про репертуар говорить натяками і то лише по секрету, для львів’ян.

Руслана, співачка:
- В нас тут є наші чи є ще київські ЗМІ? Тільки львівські. То треба зорієнтуватися, бо для Львова є своя окрема ексклюзивна інформація. А кияни хай трошки почекають, потомляться. Туди ввійдуть найпотужніші елементи нашої культури. Ритми і звуки, і теми. Я аналізую зараз ще детальніше і Лисенка, і Скорика. Яка в’язанка тем могла би бути, і чому якщо аркан звучав на відкритті олімпіади в Сіднеї, то чому він не може звучати під час святкування дня Львова.

Загалом заплановано понад 40 різних заходів. Щоб усе це відбувалося в гарній обстановці у центрі міста «киплять» ремонтні роботи. У робітника Володі Гончара власне світлове шоу – він встановлює на центральній площі нові ліхтарі. Зізнається, що дуже втомився, але справа того варта.

Володимир Гончар, робітник:
- З дев’ятої працюю, а там скільки сил стане. Що зробиш, треба працювати.

Найспекотніше в оргкомітеті, який працює у мерії. Організувати свято, на яке очікують до 150 тисяч гостей не просто. Інна Стригун опікується VIP-персонами. Сьогодні починає розсилати запрошення. Серед високих гостей, звичайно ж, президент, прем’єр та спікер.

Далі у списку міністри, нардепи, керівники державних структур, посли. Разом 450 осіб. Усім вже заброньовано номери у готелях. А хто буде капризувати стосовно умов проживання, матиме справу із психологами.

Інна Стригун, член оргкомітету:
- Звісно, що таке може бути. Але такі ситуації в нас будуть вирішуватися по ходу. У нас будуть працювати психологи».

Організатори мають намір застосувати новації. Під час святкування будуть працювати волонтери у спеціальному вбранні. Вони допомагатимуть львів’янам та гостям орієнтуватися у святковій карті. А школи Львова стануть імпровізованими готелями, для тих, хто не має багато грошей.

Ксенія Курилишин, керівник оргкомітету: «Ми пропонуємо їм приїхати зі спальником до Львова і пропонуємо їм ночувати в школах. Де вони до того ж отримають гарячий сніданок».

Буде під час святкування і що попити. Одна із львівських пивоварень спеціально до річниці випустила новий сорт пива.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.