Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ отримала згоду на ексгумацію могили В’ячеслава Чорновла

Кримінал 4917 переглядів

Опубліковано - 25.06.2009 19:05 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ отримала згоду на ексгумацію могили В’ячеслава Чорновла
ГПУ отримала згоду на ексгумацію могили В’ячеслава Чорновла
Народний депутат Тарас Чорновіл дав згоду слідчим Генеральної прокуратури України на ексгумацію тіла свого батька В’ячеслава Чорновола в рамках кримінальної справи, відновленої для встановлення справжніх та остаточних причин його загибелі в ДТП 10 років тому.

Про це РБК-Україна повідомили в ГПУ.

В той же час? поінформовані джерела в правоохоронних органах зазначили, що з метою унеможливлення втручання в розслідування справи можливих "зацікавлених осіб" могилу Чорновола взято під охорону.

Як повідомлялося раніше, в січні цього року надрдепи Ярослав Кендзьор та Іван Стойко виступили із заявою про те, що після аварії на Бориспільскій трасі, в яку потрапила машина, в якій їхав Чорновол, тяжко пораненого лідера РУХу та його водія-охронця добивали кастетами ті, хто улаштува ДТП.

«Найстрашніше те, що водій і пан Чорновіл на момент зіткнення залишалися живі і їх добивали», - сказав Стойко на прес-конференції в УНІАН.

Крім того, народні депутати заявили, що мають у своєму розпорядженні висновки, як польських, так і львівських експертів, котрі вказують, що подушки безпеки, якими була оснащена «Тойота Корола» В.Чорновола, не спрацювали через відключення живлення, зроблене заздалегідь.

Крім того, «експерти чітко сказали, що на момент зіткнення швидкість легковика не перевищувала плюс-мінус 50-55 км на годину”, сказав депутат. Саме тому, як зазначив Кендзьор, «якби спрацювали подушки безпеки, Чорновол і його водій залишились би живими з невеликими травмами».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.