Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ДПАУ може недозбирати до Держбюджету майже 5 млрд. грн.

Економіка 8740 переглядів

Опубліковано - 22.08.2006 17:38 | Всі новини | Версія для друку

ДПАУ може недозбирати до Держбюджету майже 5 млрд. грн.
ДПАУ може недозбирати до Держбюджету майже 5 млрд. грн.
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) через проблеми зі збором і відшкодуванням податку на додану вартість (ПДВ) може недозбирати до Державного бюджету близько 5 млрд. грн.

Про це заявив перший заступник Міністра фінансів Вадим Копилов у вівторок, виступаючи на засіданні колегії, де обговорювалося питання «Про стан прокурорського нагляду за дотриманням законодавства у сфері адміністрування ПДВ», передає «Главред».

«Сьогодні виникає питання про те, що Державна податкова адміністрація може недозбирати до Державного бюджету майже 5 млрд. грн.», - сказав Копилов.

Він відзначив, що існування безлічі різноманітних схем незаконного відшкодування ПДВ завдає величезної шкоди Держбюджету. «Це питання не мільйонів, а мільярдів гривень», - підкреслив В.Копилов.

Крім того, він відзначив, що на сьогодні лише незначний відсоток кримінальних справ щодо незаконного відшкодування ПДВ доходить до судів, при цьому більшість закриваються з незрозумілих причин. Так, за словами Копилова, кілька достатньо гучних справ по псевдоекспорту було закрито в 2005 році, знову-таки з незрозумілих причин. При цьому він повідомив, що, незважаючи на всі негативи в боротьбі з незаконним відшкодуванням ПДВ, в 2005 році не допущена виплата незаконного відшкодування ПДВ на суму близько 10 млрд. грн. Але, як відзначив Копилов, виникає інше питання: чи були покарані особи, які порушили податкове законодавство?

Звертаючись до працівників прокуратури і закликаючи їх об’єднати зусилля в боротьбі з незаконним відшкодуванням ПДВ, Копилов сказав: «У нас біда з бюджетом. У нас дуже багато злочинців, які лізуть до цього бюджету».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.