Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Палеонтологи знайшли останки унікального крокодила-броненосця

У світі науки 7125 переглядів

Опубліковано - 9.07.2009 17:07 | Всі новини | Версія для друку

Палеонтологи знайшли останки унікального крокодила-броненосця
Палеонтологи знайшли останки унікального крокодила-броненосця
У Бразилії вчені представили знайдені раніше органічні останки, які належать доісторичному крокодилу, схожому на величезного броненосця.

Останки крокодила були знайдені ще у 2005 році співробітниками Державного університету Ріо-де-Жанейро. Дослідники представили громадськості результати своєї роботи у середу, 7 червня.

Двометровий крокодил вагою 120 кілограм і віком 90 мільйонів років, названий Armadillosuchus, був ендеміком - унікальною твариною, що мешкала лише на певній території - в околицях сучасного Сан-Паулу.

Крокодил володів деякими характерними рисами броненосця, наприклад, кістковими пластинами на шиї і спині.

При цьому у крокодила був панцир, широкий череп, вузька морда і відносно маленькі зуби, що одразу відрізняє його від всіх відомих родичів, повідомляють в університеті.

"Armadillosuchus був виявлений тільки на території Сан-Паулу, і, потрібно визнати, що це великий сюрприз, почасти тому, що ця знахідка кидає виклик загальноприйнятій думці, що крокодили живуть у жаркому і вологому кліматі", - сказав репортерам палеонтолог UFRJ Ісмар де Сузан Карвальо.

Крокодили жили ще під час крейдового періоду, коли температура досягала 45 градусів за Цельсієм, кажуть вчені.

Останки крокодила були продемонстровані громадськості на конференції у Ріо-де-Жанейро, а сама знахідка була зроблена в 2005 році.

Нагадаємо, австралійські вчені днями представили три нових види динозаврів, які населяли територію нинішньої Австралії 100 млн років тому, один з яких, хижак, не належить ні до одного з раніше відомих родів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.