Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Злочинне угрупування по обкраданню киян подало апеляцію на відміну тарифів Шевченківським райсудом

За право людини Регіон: м.Київ 8489 переглядів

Опубліковано - 15.07.2009 18:18 | Всі новини | Версія для друку

Василь Яструбинський: не дай Боже, щось станеться з цими тарифами...
Василь Яструбинський: не дай Боже, щось станеться з цими тарифами...
Київська міська державна адміністрація подала апеляцію на рішення Шевченківського районного суду від 6 липня, яким він тимчасово зупинив дію підвищених з 1 червня тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

Про це повідомив начальник Головного управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський сьогодні на прес-конференції.

«Таке рішення відбулося. Суд на забезпечення судового позову призупинив дію тарифів з 6 числа (липня). Разом з тим, ми подали апеляцію, бо вважаємо це несправедливим і неправильним, і чекаємо найближчого розгляду цього питання. Думаю, що це буде цього тижня», - сказав він.

Разом з тим В.Яструбинський відзначив, що «не дай Боже, щось станеться з цими тарифами, я не хочу передбачати, що станеться з житлово-комунальним господарством у Києві. Бо за відсутності коштів у міському бюджеті це господарство навряд чи зможе хоч якось працювати».

Як повідомлялося, 6 липня ц.р. Шевченківський районний суд Києва призупинив дію розпоряджень Київської міської державної адміністрації №516, 517, 518, 519 і 520 від 29 квітня про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення і на комунальні послуги для юридичних осіб з 1 червня 2009 р.

Дію розпоряджень призупинена на час розгляду справи по суті.
Банда Космоса хоче відновити пеню при розрахунках за ЖКП, а також повернути собі право забирати житло у боржників

На думку Яструбинського, кияни заборговували за надані житлово-комунальні послуги (ЖКП) з урахуванням заборгованості за попередні періоди більш як 300 млн. грн.

За його словами, в 2006-2008 рр. оплата за житлово-комунальні послуги з урахуванням погашення заборгованості становила більш як 100%, кияни почали активно повертати борги. Рівень розрахунків за поточні платежі становить 92-94%.

«Дійсно, є борг. І це борг населення, який склався вже історично, він становить на сьогодні більш 300 млн. грн.», – сказав В.Яструбинський.

Причиною виникнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги він назвав популістську політику в країні.

Начальник Головного управління з питань цінової політики КМДА вважає, що на сьогодні немає реальних важелів впливу на людину, яка не платить за житлово-комунальні послуги. «Можна виграти суд, провести судове засідання, можна за судом зобов`язати заплатити, але реально прийти забрати майно, забрати квартиру неможливо. Навіть той механізм, який був реальним і достатньо ефективним, – пеня, депутати відмінили», – сказав В.Яструбинський.

На його думку, якщо нарахування пені відновлять, то «не буде боргу, тоді все буде більш-менш нормально».

В.Яструбинський пояснив, що влада столиці вирішила на 50% підвищити тарифи на ЖКП для населення, бо з міського бюджету до держбюджету вилучається 7,5 млрд. грн. «Нам навіть частини, половини цього було досить, щоб і далі виділяти дотації теплопостачальним і водопостачальним організаціям, ЖЕКам, аби не підвищувати тарифи», – сказав він. При цьому, за словами В.Яструбинського, в бюджеті Києва не передбачено «жодної гривні» на дотацію тарифів.

В.Яструбинський також відзначив, що нинішні тарифи все одно не покривають собівартості надання житлово-комунальних послуг. Наприклад, собівартість утримання житлово-експлуатаційними організаціями (ЖЕО) 1 кв. м житла в 2008 році становила 2 грн. Середній тариф на 1 червня ц.р. становив 1,01 грн. При цьому доходи ЖЕО становили 80 коп. З урахуванням підвищення тарифів ЖЕО все одно не покриває витрати, їх доходи підвищилися до 1,7-1,8 грн.

За даними В.Яструбинського, до кінця року буде розроблено порядок, виходячи з якого, кожен киянин знатиме вартість кожної з 26-ти послуг, що надаються.

Він також додав, що наступні етапи подорожчання ЖКП у міськадміністрації в даний час не обговорюються.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.