Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Житомирщині затримали Олексія Пукача

Кримінал 5477 переглядів

Опубліковано - 22.07.2009 08:49 | Всі новини | Версія для друку

Знайдено вірогідного вбивцю Ґонґадзе?
Знайдено вірогідного вбивцю Ґонґадзе?
Колишнього начальника головного управління кримінального розшуку департаменту пошуково-розшукової діяльності МВС України, генерал-лейтенанта Олексія Пукача знайшли в Чуднівському районі на Житомирщині.

Генерал був затриманий вчора увечері співробітниками СБУ і вже доставлений в Київ, де перебуває під арештом. Про це повідомив ведучий уранішнього випуску новин на телеканалі «Інтер», повідомляють «Подбробиці».

Як відомо, восени 2003 року Пукач був затриманий за підозрою в знищенні документів, що свідчать про стеження за журналістом Георгієм Ґонґадзе, а після звільнення зник. На початку 2005 року йому пред'явили заочне звинувачення у вбивстві журналіста.

За офіційною версією, саме Пукач став головним виконавцем вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. За даними слідства, він організував стеження за журналістом і керував групою офіцерів міліції (Валерієм Костенко, Миколою Протасовим і Олександром Поповичем), які викрали Ґонґадзе 16 вересня 2000 року і вивезли його в поле поблизу села Сухоліси Білоцерківського району Київської області.

За версією слідства, Пукач власноручно задушив журналіста і примусив співучасників мовчати про злочин, а потім, можливо, перезахоронював тіло в лісовому масиві Улашівського лісництва Таращанського району. Висловлювалися припущення, що Пукач не міг діяти самостійно, без відома свого попередника на посту начальника головного управління кримінального розшуку, а у той час керівника апарату МВС України Едуарда Фере, який з липня 2003 року знаходився в комі і помер 2 червня цього року.

У серпні 2003 року Пукач отримав в Києві нову трикімнатну квартиру в елітному будинку. У жовтні 2003 року він був затриманий Генеральною прокуратурою України і звинувачений в знищенні документів, що свідчать про стеження за Ґонґадзе в травні-липні 2000 року. Після того, як в листопаді 2003 року Пукач був звільнений з-під варти Апеляційним судом міста Києва під підписку про невиїзд, генерал зник.

За інформацією деяких джерел, влітку 2005 року Пукач знаходився в Ізраїлі. Пізніше його адвокат Сергій Осика припустив, що його клієнт мертвий. Але в середині березня 2006 року було опубліковано листа, нібито написаного Пукачем, в якому той спростував всі звинувачення у вбивстві Ґонґадзе. У червні 2006 року спочатку Служба безпеки України виявила закордонний паспорт Пукача у одного з членів Блоку Юлії Тимошенко, а потім з'явилися відомості, що Пукач ховається у Велико-Білозерському районі Запорізької області, де його нібито ретельно приховує "7-й відділ" МВС України (відділ міліційної розвідки).

Довідка “Аратти”. Генерал-лейтенант Олексій Петрович Пукач народився 1 січня 1953 року в селі Жізняківці Білогорського району Хмельницької області Української РСР. Після розлучення батьків жив з матір'ю в Синітках. Закінчив школу, служив в армії, займався спортом - був кандидатом в майстри спорту з самбо. У другій половині 1970-х років навчався в Донецькій школі міліції, проходив практику в оперативній групі по боротьбі з розкраданнями соціалістичної власності районного відділу міліції Донецька. Після отримання диплома і звання лейтенанта був переведений до Києва. Пукач брав участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в 1986 році, став інвалідом другої групи, переніс інфаркт. Відомо, що до 2000 року Пукач певний час очолював департамент зовнішнього спостереження столичного главку, а в 2000 році був призначений начальником головного управління кримінального пошуку МВС України.

Розлучений, має двох доньок-близнят.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.