Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Навколо затриманого Пукача - силовики рапортують одне, а насправді?

Кримінал 5684 перегляди

Опубліковано - 24.07.2009 13:12 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Навколо затриманого Пукача - силовики рапортують одне, а насправді?
Справа Гонгадзе. Навколо затриманого Пукача - силовики рапортують одне, а насправді?
Адвокат Олексія Пукача Сергій Осика заявив, що Служба безпеки України не допущена до слідчих дій щодо його підзахисного. ГПУ не допускає його до підзахистного.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

"Я вважаю, що дії (співробітників СБУ, які коментують розслідування цієї справи) протизаконні. І Президент повинен відповідно реагувати. Працівники СБУ не допущені до слідчих дій … Пукач сказав, що ніяких заяв працівникам СБУ він не робив", - заявив Осика. Він наголосив, що Пукач зустрічався зі слідчими Генпрокуратури й особисто заступником генпрокурора Миколою Голомшею, а зі співробітниками СБУ він не зустрічався.

Осика також наголосив, що звернення Президента до ГПУ з проханням щодня звітувати йому про хід розслідування справи є тиском на слідство. "Ті заяви, які робить Президент, я вважаю, - це тиск на слідство. Це прояв зацікавленості в чиїхось інтересах. Можливо, в інтересах держави, можливо, в особистих інтересах, можливо, в інтересах якоїсь майбутньої виборчої кампанії", - сказав Осика.

"Він не повинен займати позицію, що йому мають доповідати. Він має діяти у межах законодавства. У законах, які регламентують діяльність Президента, не передбачено таких функцій (глави держави)", - наголосив він.

Адвокат Пукача наголосив, що працівники СБУ не допущені до слідчих дій, а лише входять у слідчо-оперативну групу.

Осика вважає заяви керівництва СБУ щодо інформації, яку Пукач нібито надав слідству, грубим порушенням прав людини.

На його думку, Президент Віктор Ющенко має на це відреагувати.

Крім того, адвокат повідомив, що протягом четверга, 23 липня, він не міг потрапити до Пукача.

"У Генпрокуратурі обманювали мене, говорили про те, що слідчі дії будуть о 9-ій годині, потім сказали, що о 10-ій, далі – о 12-ій", - сказав Осика.

За його словами, слідчий, не допускаючи його, посилався на те, що спочатку треба узгодити його кандидатуру, як захисника, із Пукачем.

"Слідчий посилався на те, що з Пукачем у нього немає ніякого зв’язку і його пильно охороняє "Альфа", - переповів адвокат.

Осика стверджує, що у четвер було вирішено питання щодо його допущення до справи на стадії судового розгляду, про що є відповідна ухвала Печерського суду Києва.

Адвокат підтвердив, що Пукачу обрано запобіжний захід у вигляді арешту на три місяці.

Осика зазначив, що якщо слідчий не зможе довести провину Пукача, то цей термін може бути подовжено у судовому порядку.

Він не виключив, що є певні домовленості між Пукачем і людьми, які його допитували.

Адвокат повідомив, що до 2006 р. Пукач мешкав у Києві. Осика повідомив, що співмешканка Пукача Тетяна Стельмах, яка проживала з ним до 2007 р., зникла. Проти неї порушено кримінальну справу, оскільки вона допомагала співмешканцю переховуватися. За словами Пукача, Стельмах перебуває в Росії.

Осика повідомив, що під час оголошення постанови суддя Печерського суду повідомила, що Пукач утримується у відділі забезпечення досудового слідства СБУ.

Між тим, Генеральна прокуратура висунула офіційне обвинувачення колишньому керівнику департаменту зовнішнього спостереження Головного управління кримінального розшуку МВС генерал-лейтенанту міліції Олексію Пукачу в співучасті у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це на прес-конференції повідомив генпрокурор Олександр Медведько.

За його словами, йому пред'явлено обвинувачення в низці злочинів, зокрема у вбивстві Гонгадзе та знищенні документів.

Медведько зазначив, що всі свідчення Пукача обов'язково перевірятимуться.

Разом із тим, Генпрокурор відмовився назвати будь-які прізвища та будь-яку інформацію щодо свідчень, які дав Пукач. Він повідомив, що тривають оперативні заходи із розшуку голови Гонгадзе, які базуються на свідченнях Пукача.

Медведько повідомив, що за потреби ГПУ звернеться до суду із клопотанням продовжити термін утримання під вартою Пукача.

Генпрокурор спростовує дані адвоката Пукача, ніби-то він сам здався слідству. "Я не думаю, що він здався сам. Якби так було, то він би прийшов до міліції або до прокуратури", - сказав Медведько. Він додав, що на даний момент він не має інформації щодо телефонних розмов , які проводив із колишніми колегами О.Пукач, перебуваючи в розшуку.

Медведько висловив переконання, що арешт Пукача не пов'язано із президентською кампанією. "Тут немає зв'язку", - сказав він.

За матеріалами інформагенцій.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.