Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Молочні продукти продовжують життя

У світі науки 8077 переглядів

Опубліковано - 29.07.2009 16:17 | Всі новини | Версія для друку

Молочні продукти продовжують життя
Молочні продукти продовжують життя
Діти, які вживають багато молочних продуктів, проживуть довше, свідчить дослідження, проведене британськими та австралійськими вченими.

Вони розшукали людей, які у 1930-х роках брали участь у науковому дослідженні з вивчення впливу молочних продуктів на організм. Тоді, 65 років тому, у цьому проекті брали участь близько 4400 дітей.

Учені виявили, що люди, які в дитинстві вживали багато молочних продуктів і кальцію, були захищені від інсульту та інших головних причин смертності, повідомляється у науковому журналі Heart.

Незважаючи на те, що у молочних продуктах є багато холестерину і через нього відкладаються в артеріях жири, високе споживання не збільшило ризику серцевих захворювань.

Ці результати, судячи з усього, підтверджують користь шкільної практики давати учням щодня по стакану молока.

Нормалізація тиску

Вчені вивчили звички харчування у різних сім'ях і виявили, що багата кальцієм дієта і високе споживання молочних продуктів, зокрема - молока, знижує ризик смерті на 25%.

Отримання підвищеної денної дози кальцію - щонайменше 400 мг, які є у склянці молока, - знижує ризик смерті від інсульту на 60%.

На даний час експерти рекомендують щоденно вживати саме таку кількість кальцію.

Для цього більшості людей потрібно тричі на день їсти молочні продукти, наприклад, 200 г молока, баночку йогурту і шматочок сиру.

Не можна відкидати й впливу інших факторів, хоч, як зазначають дослідники, вони взяли до уваги той факт, що діти з більш заможних сімей вживають більше молочних продуктів і взагалі краще харчуються. Однак існують дані, що високе споживання кальцію нормалізує тиск.

Збалансоване харчування

При підвищеному кров'яному тиску збільшується ризик інсульту.

Споживання молочних продуктів покращує стан серцево-судинної системи за допомогою гормону - так званого інсуліноподобного фактора зросту 1 (IGF-1), зазначають вчені із Брістольського університету в Англії та Інституту медичних досліджень в австралійському штаті Квінсленд.

У дорослих високий рівень гормону (IGF-1) знижує ризик виникнення серцевої недостатності та смерті від серцевих хвороб.

Як зазначає співробітниця британської Асоціації боротьби з інсультом Джоанн Мерфі, "це цікаве дослідження", проте, на її думку, потрібно його продовжувати, щоб точніше оцінити користь молока для зниження ризику інсульту.

"А поки що наша рекомендація батькам полягає у тому, що діти повинні отримувати харчування, багате овочами та фруктами, і якомога менше насичених жирів і солі", - зазначила вона.

Джун Давідсон із Британського інституту серцевих захворювань наголошує на важливості отримання у дитинстві збалансованого харчування та внесенні у раціон молочних продуктів.

"Але підлітки і дорослі повинні споживати молочні продукти з низьким вмістом жирів, зокрема, знежирене молоко, що знизить споживання насичених жирів і допоможе зберегти серце здоровим", - сказала вона.

Але зв'язок між молочними продуктами і захворюванням на рак вчені так і не з'ясували. Деякі дослідження вказували на збільшення ризику виникнення раку, а інші – на зниження.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.