Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Медведько відмовив Мирославі Гонгадзе - слідчі залишаються

Кримінал 4513 переглядів

Опубліковано - 30.07.2009 12:26 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Медведько відмовив Мирославі Гонгадзе - слідчі залишаються
Справа Гонгадзе. Медведько відмовив Мирославі Гонгадзе - слідчі залишаються
Генеральний прокуратур України Олександр Медведько ухвалив рішення не змінювати склад слідчої групи із розслідування справи Ґонґадзе.

"На підставі статей 58 і 60 КПК винесено постанову про відмову в задоволенні клопотання", - повідомила сьогодні Генпрокуратура.

Таке рішення в прокуратурі пояснили тим, що в своїй заяві про відвід керівника слідчо-оперативної групи Олександра Харченка і заступника генпрокурора Миколи Голомші представник інтересів потерпілої Мирослави Ґонґадзе Валентина Теліченко не вказала факти, які б послужили підставою для прийняття такого рішення.

Коментуючи таке рішення Генпрокуратури, Теліченко повідомила, що поки ще не бачила відповіді Генпрокуратури.

"Але відмова означатиме, що генпрокурор не турбується про ті порушення КПК, які видно навіть в офіційних повідомленнях, не помічає політично заангажованих заяв заступника генерального прокурора Миколи Голомші, зокрема, про те, що він протягом двох років знав, де перебуває Пукач, і не дбає про те, щоб виявити замовників убивства і розкрити всю систему силового вирішення політичних проблем, яка існує в Україні, а турбується лише про те, щоб закрити справу, наказавши серед організаторів і замовників тільки Пукача".

Нагадаємо, вчора, 29 липня, Мирослава Ґонґадзе звернулася до Медведька з проханням відсторонити Голомшу від розслідування справи про вбивство Ґонґадзе, а також змінити слідчого по справі Харченка. Таке рішення вона мотивувала їх недостатньою професійністю і тим, що вони не можуть протистояти політичному тиску і політичним спекуляціям навколо цієї справи. Водночас, колишній охоронець екс-президента Леоніда Кучми Микола Мельниченко заявив, що припиняє співпрацю з Генпрокуратурою в рамках розслідування справи Ґонґадзе в разі відсторонення від нього Голомші та Харченка.

Крім того, на 29 липня було призначено експертизу фрагментів черепа, який міг належати журналісту Георгію Ґонґадзе. Слідчо-оперативна група знайшла ці фрагменти 28 липня у Білоцерківському районі Київської області на місці, яке вказав під час допиту колишній начальник Головного управління карного розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач. За словами Голомші, експертиза фрагментів черепа може тривати 2-3 тижні.

Крім того, адвокат Мирослави Ґонґадзе закликала не переоцінювати виявлення фрагментів черепа, який може належати Георгію Ґонґадзе. Вдова вбитого журналіста, за словами адвоката, довірятиме результатам експертизи виключно зарубіжних експертів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.