Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тракториста “Київенерго” звинувачують у наїзді на машину начальника кримінального розшуку

За право людини Регіон: м.Київ 7941 перегляд

Опубліковано - 31.07.2009 18:18 | Всі новини | Версія для друку

Тракториста “Київенерго” звинувачують у наїзді на машину начальника кримінального розшуку
Тракториста “Київенерго” звинувачують у наїзді на машину начальника кримінального розшуку
Тракторист “Київенерго” вважає несправедливим рішення Дніпровського суду Києва про визнання його винним в аварії, яку він не скоїв.

Тракторист “Київенерго” Олександр Коротун, в трактор якого врізалася машина колишнього начальника карного розшуку Дніпровського району столиці, звернувся до омбудсмена України Ніни Карпачової з проханням про захист його прав.

Співробітник “Київенерго” вважає несправедливим рішення Дніпровського суду Києва про визнання його винним в аварії, яку він не здійснював.

"Це - практично анекдотичний, але досить поширений випадок, коли винним у наїзді на дорогу машину виявляється водій робочого транспорту, хоча впевнені, що насправді все відбувалося з точністю навпаки. У нашому випадку це наїзд автомобіля Toyota Prado впливового в минулому чиновника на ківш трактора, що належить “Київенерго” в результаті грубого порушення правил дорожнього руху водія джипу. Те, що виявилося написаним у постанові райсуду, на жаль, зайвий раз доводить поверхове ставлення суддів до своєї роботи, або їх упередженість по відношенню до окремих справах. Схоже, що цей випадок підтверджує факт існування "телефонного права" і віртуозного користування ним можновладців. Але юристи Київенерго мають намір відстоювати права всіх своїх працівників у суді, в тому числі і водіїв спеціальної техніки, які стають жертвами сваволі несумлінних автомобілістів ", заявив Директор по правовому забезпеченню АК “Київенерго” Дмитро Усатюк.

Інцидент стався 9 квітня 2009 року. По вулиці Стальського з вулиці Братиславській у напрямку Курнатовського близько 12:30 водій автомобіля Toyota Prado з номерами АА 92-92 СВ, оминаючи на перехресті по зустрічній смузі трактор JCB3cx “Київенерго”, що стояв на повороті, не розрахував і врізався в його ківш.

Водієм Toyota Prado виявився Сергій Шапошников - колишній начальник карного розшуку Дніпровського району столиці. А власник автомобіля, згідно з документами, його дружина - співробітниця податкової інспекції Оксана Шапошникова.

"Після події, як у казці, раптом на світ з'являються суперечливі документи: схема ДТП, протокол аварії та пояснення свідків з боку водія Toyota Prado. Якщо всі ці документи зіставити між собою, то вийде, що законів фізики просто не існує - трактор різко розвертається на швидкості 50-60 км/год на 90 градусів, потім різко гальмує не залишаючи гальмівного шляху. Крім того, експертиза, яку відмовилися в суді дати на ознайомлення водієві, показала, що автомобіль та Спецтранспорт Київенерго рухалися з однаковою швидкістю -- 50-60 км/год, хоча технічна можливість даного трактора в кращі роки - не більше 40 км/год. Але будь-яка робота з документами не спотворить головного факту - трактор знаходився в крайній лівій смузі і будь-який паралельний рух джипу (обгін або об'їзд) по зустрічній стороні в даному випадку є порушенням правил дорожнього руху ", - розповідає Дмитро Усатюк.

Справу було передано у Дніпровський суд Києва, у якому суддя Антипова винесла постанову і визнала провину водія трактора.

За допомогою юристів компанії водієві трактора з великими труднощами і порушенням судом всіляких процесуальних норм вдалося отримати постанову райсуду, яке вони настійно радять оскаржити, повідомляють в компанії.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.