Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як українці сприйняли одкровення Президента Росії

Громадська думка 7034 перегляди

Опубліковано - 18.08.2009 16:18 | Всі новини | Версія для друку

Як українці сприйняли одкровення Президента Росії
Як українці сприйняли одкровення Президента Росії
Соціологи підтвердили - ми, українці, народ доброзичливий. Навіть занадто.

38, 5% опитаних Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова у Львові бачать для України загрозу з боку Росії, 87,3% опитаних у Донецьку вважають, що такої загрози немає.
При цьому 45,3% опитаних у Львові сказали, що не бачать такої загрози, а 5,2% опитаних у Донецьку, вважають, що вона є.

30,1% опитаних у Сімферополі вважають, що така загроза є, а 52,9% опитаних у цьому місті вважають, що загрози немає.

29,2% опитаних у Києві також вважають, що така загроза існує, а 52,9% мешканців столиці, вважають, що її немає.

10,2% опитаних у Миколаєві сказали, що така загроза існує, а 81,9% - ні.

37,7% опитаних у Львові вважають звернення Президента Росії Дмітрія Медвєдєва до Президента Віктора Ющенка проявом неповаги до України та її народу, 24,8% опитаних у Миколаєві вважають, що воно є проявом неповаги особисто до Ющенка.

Як неповагу до українського народу це звернення розцінюють також 16,1% опитаних у Києві, 5,8% в Миколаєві, 2,2% у Донецьку та 1% у Сімферополі.

Проявом неповаги особисто до Ющенка це звернення вважають також 18% опитаних у Львові, 14,8% у Донецьку, 13,7% у Києві, 5,8% у Сімферополі.

27,8% опитаних у Донецьку вважають, що в цьому зверненні немає проявів неповаги до Ющенка, української влади, Україні та її народу. Таку ж думку поділяє 20,6% опитаних у Миколаєві, 8% - у Києві, 7,9% - у Сімферополі, 7,7% - у Львові.

28,1% опитаних у Сімферополі вважають, що звернення російського Президента є проявом неповаги до української влади в цілому. З цією думкою згодні і 17% опитаних у Львові, 12,2% опитаних у Києві, 8,7% в Миколаєві, 6,2% у Донецьку.

45,2% опитаних у Львові вважають метою звернення Медвєдєва до Ющенка вплив на результат президентських виборів в Україні, 36,2% опитаних у Миколаєві вважають, що Медвєдєв не переймався такою метою.

При цьому 25,7% опитаних у Львові сказали, що не вважають це метою звернення російського президента, а 23,5% опитаних у Миколаєві ствердно відповіли на поставлене запитання.

32,1% опитаних у Києві також вважають, що метою звернення був вплив на результат виборів, а 15,6% опитаних у столиці так не вважають.

21,8% опитаних у Сімферополі також вважають метою звернення був вплив на вибори, а 15,1% - ні.

16,7% опитаних у Донецьку також ствердно відповіли на поставлене запитання, а 27,3% сказали, що не згодні з таким твердженням.

Опитування проводилося методом телефонного інтерв'ю з 12 по 16 серпня у Києві, Львові, Миколаєві, Донецьку та Сімферополі. У столиці соціологи опитали 640 респондентів, в інших містах - по 600 осіб віком від 18 років.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.