Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко забере у Януковича маєток у Межигір’ї

Скандал 5710 переглядів

Опубліковано - 20.08.2009 12:19 | Всі новини | Версія для друку

Аскетичне житло двічі не судимого лідера Партії регіонів
Аскетичне житло двічі не судимого лідера Партії регіонів
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила Міністерству юстиції посилити судовий супровід справ, пов`язаних з незаконним відчуженням об`єктів державної власності.

Відповідне доручення Тимошенко зробила сьогодні на екстреному засіданні уряду.

«Я прошу першого заступника міністра юстиції взяти під постійно діючий контроль проходження справ у судах, захист державних інтересів і в найкоротші терміни з публічним висвітленням цього питання повернути їх державі», - сказала Тимошенко.

Зокрема, прем`єр-міністр доручила Мін’юсту забезпечити повернення в державну власність 19 ліцензій на видобуток нафти і газу, які були виділені колишнім керівництвом НАК «Надра України». «У судах такі справи перебувають, але, на жаль, тотальна корупція не дозволяє ухвалити державні правосудні рішення і повернути державі цю власність, що була нечесно відібрана”, - вважає вона.

Тимошенко також доручила Мін’юсту відновити судовий процес щодо повернення урядової резиденції Межигір’я у державну власність. «Цю резиденцію у держави особисто відібрав Янукович. Я прошу в судах посилити захист і зробити так, щоб ці 140 гектарів землі разом з державною урядовою резиденцією, в якій приймалися урядові делегації ще за часів Щербицького, в якій приймалися всі іноземні делегації, і в якій в уряду, у всіх міністрів і прем`єр-міністра була можливість розмістити іноземних гостей – все це відібрано в уряду, у держави під час перебування Януковича на посаді прем`єр-міністра. І все це через НАК «Надра України», - пояснила голова уряду.

«Незважаючи на те, що зараз розвернулася президентська кампанія, такі рейдерські захоплення стратегічної державної власності свідчать про те, що, на жаль, управи, зокрема в Генеральній прокуратурі, на Януковича і на його оточення немає, тому що все це одна команда», - заявила Тимошенко.

Крім того, Тимошенко доручила всім міністерствам і органам державної влади проаналізувати ситуацію, що склалася навколо об`єктів державної власності. «Я бачу, що масштабна атака на державну власність почалася», - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр доручила підготувати відповідну інформацію на наступне засідання уряду. «Нам потрібно створити реєстр такої державної власності, яка перебуває під загрозою, зокрема, й землі, і лісу, і терміново для кожного такого об`єкту розробити всі наші кроки щодо їх захисту. Я думаю, що зараз дійсно буде атака найбільша, тому що вони добре знають, що такими своїми діями вони, безумовно, не будуть допущені до влади народом, вони хочуть скористатися смутним часом, створеним ними хаосом у політиці, щоб ще щось відняти у держави», - вважає глава уряду.

Як повідомлялося раніше, у квітні минулого року уряд Тимошенко вже намагався повернути національну святиню Межигір'я у державну власність, однак Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову уряду.

До цього, у лютому Президент Віктор Ющенко таємним розпорядженням виділив лідерові Партії регіонів Вікторові Януковичу урядову дачу Межигір’я в селі Нові Петрівці.

Урочище Міжгір'я перебуває в 10 км на півночі від Києва й відомо як резиденція Княгині Ольги. У радянські часи на території урочища проживав перший секретар ЦК КПУ Володимир Щербицький.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.