Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Меркель перепало за Україну

Світ навколо нас 7231 перегляд

Опубліковано - 20.08.2009 17:02 | Всі новини | Версія для друку

Меркель перепало за Україну
Меркель перепало за Україну
Британська газета The Times звинувачує президента РФ Дмитра Медведєва і федерального канцлера ФРН Ангелу Меркель в “Мюнхенській змові проти України”.

Лідер однієї з найвпливовіших країн ЄС дозволила собі промовчати у відповідь на різкі висловлювання російського президента, який стояв поруч з нею, на адресу України, пише видання.

The Times зазначає, що Меркель як лідер демократичної держави не виступила на підтримку України, не захистила право українського народу самому вибирати своїх керівників. В її присутності президент РФ фактично заявив про наміри повернути Україну в сферу впливу Кремля, наголошує The Times.

"Її мовчання з подивом зустріли українські офіційні особи, і з задоволенням - Кремль, для якого проект Україна перед січневими виборами став найважливішим пріоритетом", - зазначає видання.

Крім того The Times вдалося дізнатися цікаві факти, встановлені, але не неоприлюднені Службою безпеки України щодо двох російських дипломатів, яким українське МЗС рекомендувало залишити країну (мова йде про генконсула РФ в Одесі Олександра Грачова, який залишився в Україні, та радника посольства Росії Володимира Лисенка , який залишив Україну - Ред.).

Так, за інформацією видання, СБУ встановила, що один з російських дипломатів роздавав до 100 тисяч доларів на місяць проросійським організаціям, що діють у регіоні його діяльності, при цьому другий намагався вербувати представників місцевої влади в якості інформаторів.

The Times проводить паралелі між ситуацією, що склалася навколо України, з подіями 1938 року, коли західні держави, підписавши Мюнхенський договір, дали згоду на окупацію нацистською Німеччиною Судетської області Чехословаччини, що поклало початок подальшому захопленню і розчленовуванню німецькими військами цієї держави.

Від “Аратти”: до речі, українські політикани, заклопотані дерибаном та засмаганням на екзотичних пляжах, аж ніяк не відреагували на появу цього антиукраїнского дуету.

МЗС України також зберегає олімпійський спокій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.