Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні на одеському ринку сталися масові безлади

Надзвичайна подія Регіон: Одеська область 8119 переглядів

Опубліковано - 21.08.2009 23:38 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні на одеському ринку сталися масові безлади
Сьогодні на одеському ринку сталися масові безлади
21 серпня, міліція порушила кримінальну справу за фактом злісного хуліганства учасників безладів на ринку Північний в Одесі.

Про це у прямому ефірі одеської телекомпанії РІАК заявив начальник Одеського міського управління внутрішніх справ Головного управління МВС в Одеській області Едуард Добринін.

"Цивільно-правовий конфлікт на ринку, виник між новим директором ринку, який прибув з Дніпропетровська, і підприємцями. Безлади, бійку спровокувала одна з політичних сил", - сказав Добринін.

За його словами, коли директор ринку зі своєю охороною був у своєму кабінеті, люди, які були серед обурених підприємців, кинули у приміщення 2 петарди і пакети з хлорним вапном.

В результаті, майор міліції отримав опік очей 2-3 ступеня. Майора госпіталізували, але наразі невідомо, чи буде він бачити. Крім того, опіки верхніх дихальних шляхів отримав лейтенант міліції.

"Також серйозно постраждали 4 охоронці директора ринку. У них різні травми, зокрема переломи перенісся і забої", - сказав Добринін.

Він уточнив, що кілька підприємців отримали незначні тілесні ушкодження.

Учасники безладів перекрили Миколаївську дорогу в результаті чого утворилися затори транспорту.

"Люди потім дадуть оцінку політичним силам, які за цим стоять. Мені шкода тих, хто, за своєю недалекоглядністю, бере участь у цих конфліктах", - сказав Добринін.

Він додав, що подію розслідують впродовж 10 днів, і винних притягнуть до відповідальності.

Кримінальна справа порушена за частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Між тим, конфлікт, який виник сьогодні, насправді триває вже декілька місяців. Відколи на ринку Північний, з'явився достатньо відомий у певних колах фахівець Дмитро Назаров. За даними деяких видань, він пов'язаний із групою "Приват", а безпосереднє керівництво його діями здійснює, через місцевих братів-арендаторів Мазуренків, Дмитро Кобан.

За версією одеських інтернет-видань, новий директор ринку має створити підприємцям нестерпні умови, аби вони звільнили територію, щоб потім там збудували супермаркет.

Наразі, за інформацією одеських колег, незадоволення підприємців викликло те, що новий директор підняв платню за місце до 90 грн. Більш того, за свідченнями очевидців, до незадоволених новим керівництвом застосовується фізичне насильство.

Ось як прокоментував події, що відбувалися на одеському ринку Північний підприємець-очевидець.

Очевидець: коли ми заблокували вихід з будівлі, де знаходився Назаров, цей переляканий рейдер почав з вікна свого офісу стріляти по обурених людях з автоматичної зброї. Мені не вдалося встановити, чи була ця зброя травматичною або бойовою. Зараз ця зброя знаходиться у правоохранітелей, де проходитиме експертизу.

За його словами, коли «директор» закрився в офісі, а підприємці заблокували вихід, Назаров відправив 8 бійців до блокади з метою придушити обурення людей.

Ці бійці, заздалегідь кинувши декілька густо димлячих предметів, почали бити одного з підприємців. Внаслідок чого пострадавший отримав струс мозку, численні гематомами на голові, сильні удари грудної клітки, а також інші численні травми. В даний момент він знаходиться у відділенні нейрохірургії Одеської обласної лікарні.

Як ми вже зазначали, те, що сталося сьогодні далеко не перший конфлікт. Дивує інше - тепер вже злочинна бездіяльність місцевих правоохоронних органів, зокрема, прокуратури.
Адже, вже декілька місяців на ринку не припиняється насильство й протиправні дії. Але, вочевидь, одеські прокурори переймаються інишими проблемами, вагомішими, ніж захист законних прав громадян.

А можливо раптове погіршення зору прокурорів пов'язане із тим, що у конфлікті бере активну участь відома проросійська "Родіна", про щедре фінансування якої пишуть провідні західні видання?

В усякому разі, ми сподіваємося, що Президент Ющенко, який на свято міста очікується в Одесі, буде перейматися не тільки передвиборчим піаром, а й приділить трохи часу й виконанню своїх безпосередніх обов'язків, тобто захисту законних прав громадян.

Хоча подейкують, що у гаранта надто приязні стосунки із паном Коломойським, очільником групи "Приват", чиї інтереси, як підозрюють одесити, й спричинили порушення прав маленьких українців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.