Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко повернула прихватизоване Януковичем і не думає зупинятися

Влада 4485 переглядів

Опубліковано - 26.08.2009 17:48 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко повернула прихватизоване Януковичем і не думає зупинятися
Тимошенко повернула прихватизоване Януковичем і не думає зупинятися
Уряд повернув у державну власність дві будівлі Національної акціонерної компанії “Надра України,” розташовані у центрі Києва (по вул. Володимирській, 34, і Золотоворітському провулку, 9) та поверне урядову резиденцію “Межигір’я”.

Про це повідомила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

«Всі рішення про передачу цих приміщень скасовані. Всі рішення, які необхідні для повернення державних структур у ці будівлі, які раніше були відібрані, сьогодні ухвалені. Досягнуті також певні домовленості з прокуратурою, яка зробить для цього всі необхідні розпорядження, і сьогодні вже буде можливість переїжджати у ці приміщення державним установам», - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр, зокрема, уточнила, що площа повернених у державну власність приміщень, становить більш як 5 тисяч квадратних метрів.

Глава уряду підкреслили, що спільними зусиллями з Генеральною прокуратурою сьогодні буде забезпечено повернення компанії «Надра України» у свої приміщення в центрі столиці. «Фактично, ми вилучили в центрі міста 5 тис. кв. м з корупційного незаконного володіння і повернули державі», - підкреслила вона.

Тимошенко також повідомила, що сьогодні на засіданні уряду був затверджений план спільних дій Міністерства юстиції, МВС і інших органів державного управління з повернення державі міжурядової резиденції «Межигір’я». «Це та резиденція, якою володіли всі уряди ще з часів Щербицького. Те, що Янукович особисто для себе саме цю урядову резиденцію забрав під свою дачу – це не зійде з рук. Сьогодні ми ухвалили весь алгоритм дій для повернення державної резиденції з приватної власності Януковича державі», - додала прем`єр-міністр.

Крім того, за словами Тимошенко, сьогодні на засіданні уряду були ухвалені рішення про скасування дії всіх ліцензій, які були видані НАК «Надра України» під час прем`єрства Віктора Януковича.

«Сьогоднішнім рішенням уряду ми не просто повернули (ліцензії) державі, але й передали їх НАК «Нафтогаз України» для промислової розробки цих родовищ і поповнення запасів держави нафтою і газом власного видобутку», - повідомила вона.

«Таких прикладів за правління Януковича – тисячі, і ми будемо детально над кожним таким зловживанням працювати і повертати державі те, що у неї незаконно вилучили», - заявила Тимошенко.

Як повідомлялося раніше, 20 серпня на екстреному засіданні Кабінету міністрів Тимошенко заявила про спробу незаконного захоплення будівлі НАК «Надра України» її колишнім керівником Едуардом Ставицьким.

Того ж дня Кабмін відновив і відразу ж звільнив Ставицького з посади голови правління НАК «Надра України». Рішення про відновлення на посаді Ставицького було ухвалене на підставі відповідного рішення Київського апеляційного суду.

Крім того, прем`єр-міністр доручила Мінюсту забезпечити повернення у державну власність 19 ліцензій на видобування нафти і газу, які були виділені колишнім керівництвом НАК «Надра України».

Також глава уряду зазначила, що під час прем`єрства Віктора Януковича і його оточення у їх власність через компанію НАК «Надра України» було передано дві будівлі в центрі Києва (по вул. Володимирській, 34 і Золотоворітському провулку, 9), а також урядову резиденцію «Межигір’я», яка згодом, за словами Тимошенко, стала особистою власністю Януковича.

На тому ж засіданні прем`єр-міністр доручила Мінюсту відновити судовий процес з повернення урядової резиденції «Межигір’я» у державну власність.

«Цю резиденцію у держави особисто відібрав Янукович. Я прошу в судах підсилити захист і зробити так, щоб ці 140 гектарів землі разом із державною урядовою резиденцією, в якій приймалися урядові делегації ще з часів Щербицького, в якій приймалися всі іноземні делегації, і в якій уряд, всі міністри і прем`єр-міністр мали можливість розмістити іноземних гостей – все це відібрано у уряду, у держави під час перебування Януковича на посаді прем`єр-міністра. І все це через НАК «Надра України», - пояснила глава уряду.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.