Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Універсальний» уряд хоче відмінити Новий рік

Суспільне життя 10732 перегляди

Опубліковано - 30.08.2006 13:58 | Всі новини | Версія для друку

«Універсальний» уряд хоче відмінити Новий рік
«Універсальний» уряд хоче відмінити Новий рік
У списку, представленому Мін’юстом, пропонується вважати святами тільки «дні, пов’язані з історично вагомими для країни датами» і День Перемоги 9 травня. Тим самим передбачається відмінити вихідні дні в церковні свята, Новий рік, 8 Березня і 1 травня.

У новому варіанті законопроекту про державні свята мовиться, що "державні свята України – це історично вагомі дати в становленні України як незалежної держави і знаменні історичні дати, які мали місце до дня проголошення незалежності України", повідомляє РКМ.

Такими днями пропонується вважати 22 січня – День соборності України, 9 березня – Шевченківський день, 24 серпня – День незалежності, 1 грудня – День національної єдності і 28 червня – День Конституції.

Плани Мін'юсту викликали різко негативну реакцію у тих, кого закон торкається безпосередньо. Так, в прес-службі Української православної церкви Московського патріархату упевнені, що цей закон не буде прийнятий Верховною радою.

Від "Аратти". Непогану бочку з медом - відзначання вагомих державницьких свят намагаються підживити ложкою дьогтю. Московський патріархат можна зрозуміти - вони втрачають вигідний гешефт на церковні свята. Але чим вже Новий рік завадив? Пам`ятається, більшовики після приходу до влади теж спробували відмінити святкування Нового року, але не надовго.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.