Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кожен шостий українець вважає, що Євро-2012 - шанс вступити до ЄС

Суспільне життя 9198 переглядів

Опубліковано - 4.09.2009 11:22 | Всі новини | Версія для друку

Кожен шостий українець вважає, що Євро-2012 - шанс вступити до ЄС
Кожен шостий українець вважає, що Євро-2012 - шанс вступити до ЄС
Проведення Євро-2012 в Україні дозволить підняти престиж держави, створити нові робочі місця, покращити дороги, аеропорти і готелі, а також дасть можливість країні заробити додаткові кошти.

Як свідчать результати дослідження, які на прес-конференції в УНІАН презентував керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович, такої думки дотримується більшість опитаних громадян, - повідомили у соціологічній групі "Рейтинг".

Говорячи про важливість турніру для України, більшість респондентів вважають, що це питання престижу держави (42,3%), це нові робочі місця, створені для розвитку інфраструктури до чемпіонату (40,3%), та покращення якості доріг, аеропортів і готелів (35,9%).
Близько третини опитаних вважають, що проведення Євро-2012 в Україні дає можливість заробити додаткові кошти (32,7%), можливість з кращого боку показати Україну Європі і світу (32,5%), забезпечити розвиток міст, які прийматимуть чемпіонат (29,8%).

Трохи менше респонденти вказували на інші чинники важливості чемпіонату для України. Зокрема майже чверть опитаних (22,8%) вважають, що Євро-2012 - це тест на те, чи є Україна цивілізованою європейською державою, це додатковий поштовх для розвитку спорту (18,6%) та культури (16,5%). Майже кожен шостий українець вважає, що Євро-2012 дає Україні нові можливості для вступу в Євросоюз (14,5%). Тільки 8,8% опитаних українців вважають, що турнір не є важливим для України. Ще 8,4% не змогли визначитися з цього питання.

За даними опитування, для сходу Євро-2012 - це передусім нові робочі місця, для Донбасу - розвиток приймаючих міст, для півдня - можливість заробити додаткові гроші, а захід, центр і північ переймаються престижем держави.

Рівень готовності України до чемпіонату громадяни оцінили на 2,4 бали із 5 можливих. Натомість рівень готовності Польщі українці оцінили на 3,4 бали. При цьому північ і Донбас оцінили рівень готовності України вище, ніж захід і південь. Ще одна тенденція - що вищий рівень освіти респондентів, то гірші оцінки вони ставили.

Серед перешкод, які найбільше гальмують організацію Євро-2012, українці вказали передусім традиційні, наболілі для себе і для країни проблеми, а вже потім проблеми, на яких акцентують інспектори УЄФА.

Основними труднощами, які найбільше заважають успішному проведенню чемпіонату, були названі економічна криза (61,2%), політична криза (54,4%) і наявність корупції у владі (50,5%). Проблеми інфраструктури до турніру згадувались рідше: неякісні автодороги (39%), недостатні темпи будівництва стадіонів (30,3%), відсутність сучасних аеропортів (17,5%), відсутність достатньої кількості якісних готелів (17,2%), ускладнене транспортне пересування всередині міст (14,3%) та проблеми з пересуванням залізничним транспортом (8,8%).

Жителі Донбасу ключовими перешкодами для успішного проведення Євро-2012 бачать економічну і політичну кризи, а жителі півдня - корупцію у владі. Захід і північ гостро відчувають проблему недостатніх темпів будівництва стадіонів, водночас Донбас - проблему неякісних доріг, а схід - відсутність готелів та аеропортів.

Довiдка

Опитування проводилося соціологічною групою "Рейтинг" 2-15 липня в усіх регіонах України. Методом особистого формалізованого інтерв’ю опитано 2 тисячі респондентів старше 18 років. Для значень, близьких до 50%, похибка становить не більше 3%, для значень, близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень, близьких до 10% - не більше 1,8%.

Регіональний розподіл областей: захід (Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області), центр (Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська); північ (Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська), південь (Крим, Одеська, Херсонська, Миколаївська), схід (Дніпропетровська, Запорізька, Харківська), Донбас (Донецька, Луганська області).

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.