Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. ГПУ сподівається провести ДНК-еспертизу у США

Кримінал 4784 перегляди

Опубліковано - 7.09.2009 11:58 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. ГПУ сподівається провести ДНК-еспертизу у США
Справа Гонгадзе. ГПУ сподівається провести ДНК-еспертизу у США
Генеральна прокуратура України сподівається, що ДНК-експертизу фрагментів черепа журналіста Георгія Ґонґадзе проводитимуть американські експерти.

Про це сьогодні в Києві повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько. За його словами, поки не відомо, хто з іноземних експертів буде проводити цю експертизу.

"Ми зараз проводимо цю роботу. Ми хочемо, щоб її провели в США. Зараз проводимо цю підготовчу роботу, щоб були фахівці зі Сполучених Штатів Америки. Там ми хочемо провести цю експертизу", - сказав Медведько, не уточнивши, який саме американський інститут проводитиме експертизу.

Водночас, відповідаючи на запитання, як довго буде розслідуватися справа Ґонґадзе, генпрокурор сказав: "Залежно від слідства, залежно від часу, який необхідно буде для того, щоб ми провели експертизу. Справа, вона не стільки залежить від слідчого в інтенсивності роботи, скільки залежить від часу, який буде потрібен на проведення експертизи".

Нагадаємо, що слідчо-оперативна група знайшла фрагменти черепа 28 липня в Білоцерківському районі Київської області неподалік від села Сухоліси. Наступного дня почалася експертиза останків черепа. Наприкінці серпня адвокат вдови Ґонґадзе Валентина Теліченко заявила, що українські експерти встановили, що фрагменти кісток черепа належать вбитому журналісту. Раніше адвокат закликала не переоцінювати виявлення фрагментів черепа, який може належати Георгію Ґонґадзе. Вдова вбитого журналіста, за словами адвоката, довірятиме результатам експертизи виключно зарубіжних експертів.

Також наприкінці серпня в ГПУ повідомили, що сподіваються протягом вересня отримати від іноземних експертів результати фоноскопічної експертизи записів, зроблених колишнім майором держслужби охорони Миколою Мельниченком, які можуть стосуватися розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста.

Убивство Ґонґадзе було скоєно восени 2000 року. 15 березня 2008 Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження й карної розвідки МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років. Ще один обвинувачуваний - колишній начальник Головного управління карного розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач - перебував у розшуку з 2005 року.

21 липня 2009 в селі Молочки Чудновського району Житомирської області Пукача було затримано. Після його затримання заступник голови СБУ Василь Грицак повідомив, що Пукач назвав замовників вбивства журналіста і пообіцяв вказати слідчим місце, де захована голова журналіста.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.