Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інфраструктура Росії на межі краху

Імперія «Совок» 6287 переглядів

Опубліковано - 9.09.2009 15:01 | Всі новини | Версія для друку

Машинна зала після катастрофи
Машинна зала після катастрофи
Минулого уікенду на Саяно-Шушенській гідроелектростанції знайшли 75-ту жертву трагедії, яка там розігралася 17 серпня. Події на сибірській ГЕС висвітлили дуже серйозну проблему для всієї Росії.

Йдеться про стан інфраструктури, що з’явилася в часи СРСР. Для відновлення цієї інфраструктури, а значить і для запобігання нових техногенних катастроф, грошей часом замало. Ще потрібне вміння їх розумно використати.

«Інфраструктура Росії не пристосована для життя». Ця фраза належить представникові однієї з міжнародних організацій, яка свого часу ґрунтовно займалася вивченням сучасної російської туристичної інфраструктури.

Втім, не буде великим перебільшенням сказати, що значна частина всієї російської інфраструктури, що з’явилася головно в часи СРСР, переживає не просто кризу, а потребує негайного оновлення, капітального ремонту.

Газета «Коммерсант» цитує МНС Росії про те, що Саяно-Шушенська ГЕС ще 1998 року становила серйозний ризик. А Рахункова палата Росії заявила у вівторок, що ще два роки тому вона попереджала, що 85 відсотків ГЕС потребує негайного ремонту. Повідомлення про це не дістало належного розголосу через те, що зазвичай бюрократичний апарат Росії ненавидить усе, що пов’язано з прозорістю заяв і дій.

Наслідки – катастрофічні. Йдеться не лише про 75 загиблих. Для відновлення ГЕС потрібно кілька років і величезна сума коштів, яких Росії бракує.

Втім, такі катастрофи, як ця, стаються не так часто. Більшості росіян щоденне життя значно частіше приносить менші небезпеки: ями на дорогах, проржавілі труби, небезпеку пожеж, неякісні будівлі.

Російський президент Дмитро Медведєв після сибірської трагедії заявив, що ця біда має стати попередженням, інакше країні не уникнути нових катаклізмів.

Але де взяти гроші, якщо навіть у часи відносної економічної стабільності внутрішні інвестиції в Росії не мали підтримки навіть серед ліберальних економічних радників Кремля.
Мало мати гроші, треба вміти їх ще й розумно використати

Втім, гроші не єдине, що потрібно для модернізації інфраструктури. Питання ще й у тому, як ці гроші використати. Знайшли, приміром, у Москві гроші для вкрай дорогого проекту, який чимало фахівців гостро критикують. Йдеться про швидкісну трасу без світлофорів із аеропорту Шереметьєво до Пушкінської площі і далі – безпосередньо до Кремля в центрі столиці.

Олексій Клименко, радник архітектурної ради Москви, дуже незадоволений проектом. Бо, за його словами, ніде в світі не будують швидкісні траси, що проходять через багато житлових масивів.

Транспортний консультант Михайло Блінкін взагалі не розуміє, як у часи кризи можуть з’являтися такі проекти.

Ситуацію прояснив вже згадуваний Олексій Клименко. За його словами, кілька років тому мер Москви Юрій Лужков опинився у пробці на Пушкінській площі. І такий був злий, що змусив своїх підлеглих щось вимислити. Ось вони і вимислили цей проект. Думку експертів з цього приводу ви вже відомі.

Опозиційний політик Володимир Мілов, колишній заступник міністра енергетики Росії, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що появу подібних проектів можна попередити. І для цього потрібно дуже мало: незалежний моніторинг неурядових структур.

А якраз саме з цим у сучасній Росії теж багато проблем.

Від “Аратти”: як повідомляють російські інформагенції, сьогодні на Саяно-Шушенській ГЕС сталася пожежа. Це трапилося на 320-ій відмітці машинної зали, в районі восьмого і дев'ятого агрегатів. Впродовж кількох хвилин зі всіх приміщень було евакуйовано персонал. На місце прибули декілька пожежних екіпажів. Зараз, як запевняють в МНС РФ, ситуація контролюється. Проте, усі роботи на станції тимчасово припинені.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.