Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Найбільшу російську ГЕС і десятки життів забрало звичайне нехлюйство

Імперія «Совок» 6463 перегляди

Опубліковано - 14.09.2009 16:36 | Всі новини | Версія для друку

Найбільшу російську ГЕС і десятки життів забрало звичайне нехлюйство
Найбільшу російську ГЕС і десятки життів забрало звичайне нехлюйство
Катастрофа на Саяно-Шушенській ГЕС сталася внаслідок традиційної безвідповідальності та ігнорування правил експлуатації. Тепер дешевше побудувати нову станцію, ніж ремонтувати стару.

Ростехнагляд рекомендуватиме розробку нового проекту гідроелектростанції на місці Саяно-Шушенської ГЕС, що серйозно постраждала під час аварії 17 серпня, в результаті якої загинули 75 чоловік.

Про це заявив в понеділок журналістам глава Ростехнагляду Ніколай Кутьін. За його словами, ремонт аварійної С-Ш ГЕС обійдеться значно більше заявлених раніше 40 млрд рублів, а осіб, відповідальних за цю аварію, "буде багато", відбудуться значні перестановки в компанії "Русгідро" (до якої входить С-Ш ГЕС).

За оцінкою Ростехнагляду, аварія на Саяно-Шушенській ГЕС має технологічні причини. "На сьогоднішній день всі причини ясні. Це технологічні причини, пов'язані з експлуатацією другого гідроагрегату", - сказав Кутьін. За його словами, аварія відбулася унаслідок недоліків при експлуатації станції і неспрацьовуванні систем захисту.

"Автоматика вийшла з ладу і вже не управляла роботою станції", - вказав керівник відомства.

Кутьін відзначив, другий гідроагрегат був модернізований в березні поточного року. Під час розслідуванні причин аварії було виявлено, що на другому гідроагрегаті не було дублюючих систем живлення. "Незрозуміло, чому це не було враховано в конструкції", - відмітив він.

Глава Ростехнагляду повідомив, що комісія, за підсумками роботи, рекомендуватиме зробити новий проект станції, який відповідатиме статусу цього об'єкту. Крім того, Ростехнагляд дасть рекомендації щодо всіх нових гідроелектростанцій, що будуються, і що вже існують.

Він також повідомив, що під час розслідування аварії розглядалася версія теракту, яка не знайшла свого підтвердження вже на другу добу роботи, а також версія гідроудару. Друга версія також не знайшла підтвердження, оскільки під час обстеженні конструкції, на ній не було виявлено ніяких слідів гідроудару.

Кутьін відзначив, що відомство планувало перевірку "Русгідро" з 1 вересня 2009 року, проте перевірка почалася раніше - 17 серпня. Кажучи про ситуацію в перші дні після аварії на Саяно-Шушенській ГЕС, він сказав: "Хаос там був, просто хаос. У перші дні ми збирали інформацію по крихтах. Ніхто нічого сказати до ладу не міг".

Комісія з розслідування причин аварії на Сано-Шушенській ГЕС практично завершила свою роботу. Експерти підводять останні підсумки. У вівторок, 15 вересня, відбудеться остаточне засідання комісії, де будуть підписані документи про причини аварії, її винуватців, а також надані рекомендації за підсумками розслідування, повідомив Кутьін. Цього ж дня, за його словами, причини аварії будуть оприлюднені.
Осіб, відповідальних за аварію на С-Ш ГЕС, "буде багато"

Осіб, відповідальних за аварію на Саяно-Шушенській ГЕС, "буде багато, не дві люди", заявив глава Ростехнагляду. Він також припустив, що "відбудуться значні перестановки в держкомпанії "Русгідро". "Перелік (причетних до цієї події) великий", - сказав Кутьін, не уточнивши прізвищ і посад, проте відзначивши, що посади важливі.

Глава відомства сказав також, що впродовж 1-2 тижнів будуть завершені перевірки всіх гідротехнічних споруд в РФ.

За його словами, на відновлення Саяно-Шушенської ГЕС і розробку нового проекту буде потрібно більше 40 млрд рублів. Він відзначив, що в умовах роботи Русгідро ці витрати швидко окупляться.
"На відновлення буде потрібно значно більше 40 млрд рублів, але точну цифру я прогнозувати не можу", - додав він.

РОСНО готове визнати аварію на С-Ш ГЕС страховим випадком після отримання звіту слідчої комісії

В той же час страхова компанія "РОСНО" заявила, що готова визнати аварію на Саяно-Шушенській ГЕС страховим випадком після отримання звіту слідчої комісії про причини цієї події.

"Нам обіцяли пред'явити цей звіт впродовж одного-двох днів, після цього компанія зможе визнати цю подію страховим випадком", - повідомив журналістів в понеділок генеральний директор РОСНО Ханнес Чопра, відзначивши: "Для нас не стоїть питання про те, платити або не платити". За його словами, "виплата проводитиметься не за один рік, кошти для неї зарезервовані".

Глава "РОСНО" відзначив, що страхова виплата, яка за договором з "Русгідро" складає 200 млн доларів США за одним страховим випадком, становитиме близько однієї п'ятої частини суми, необхідної на відновлення ГЕС. "За твердженням клієнта, загальний розмір збитків сягає 40 млрд. рублів", - сказав він.

Стосуючись питання виплати сім'ям загиблих ("РОСНО" було страховиком від нещасних випадків працівників СШ ГЕС), Чопра сказав, що за законом їх буде можливо здійснити після отримання документів від родичів загиблих. До цих пір виплати здійснювалися по спрощеній системі - в короткі терміни і при наданні мінімальної кількості документів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.