Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Умані хасиди кусають міліціонерів і не сплачують за прибирання сміття

Скандал Регіон: Черкаська область 10869 переглядів

Опубліковано - 17.09.2009 13:14 | Всі новини | Версія для друку

Влада Умані просить хасидів заплатити за прибирання сміття
Влада Умані просить хасидів заплатити за прибирання сміття
Міська влада Умані Черкаської області звернулася до організатора паломництва хасидів - Міжнародного благодійного фонду імені ребе Нахмана - з проханням оплатити послуги з прибирання сміття із місць масового перебування хасидів.

Як повідомила радник міського голови Умані Світлана Ліпинська, міська влада просить оплатити прибирання сміття з місць паломництва з розрахунку 2,5 грн з людини за добу.

За її словами, організатори паломництва хасидів до Умані не уклали договорів з комунальною службою Уманського міськвиконкому на прибирання території та вивезення сміття з території, на якій проводиться паломництво.

Для мінімального забезпечення належного санітарного стану, сміття з району скупчення прочан необхідно вивозити кожні 40 хвилин. Комунальні служби міста готові впоратися з таким навантаженням. Але за умови оплати їх роботи.

В уманській мерії додаткових коштів для утримання в належному стані території навколо місця поклоніння - могили праведника цадика Нахмана - поки що немає.

Ліпинська заявила, що влада спробує зробити все від неї залежне для нормального прийому хасидів.

Хасид укусив міліціонера за палець

Хасид укусив міліціонера за палець, захищаючи від знесення незаконно встановлений кіоск з кошерною їжею.

Про це також повідомила Світлана Ліпинська.

Хасид прокусив палець черговому міліціонеру та розбив відеокамеру уманської телекомпанії „Сатурн” під час демонтажу незаконно встановлених торгових кіосків на території паломництва хасидів в місті Умань Черкаської області. Кілька паломників без дозволів встановили об`єкти з продажу кошерної їжі та кілька гаражів.

Як повідомила С.Ліпинська, мерія звернулася до організатора паломництва хасидів Міжнародного благодійного фонду імені ребе Нахмана, у зв’язку з ситуацією, що склалася. Представник фонду Даніель Даян відповів, що це питання не його компетенції, і якщо є порушення законодавства, то місцева влада має діяти відповідно. Тому, комунальні служби Умані спробували демонтувати об’єкти, оскільки їх власники не мали дозвільних документів. С.Ліпинська зауважила також, що Д.Даян звернувся до місцевої влади з проханням не зносити ці малі архітектурні форми, щоб не провокувати конфлікт. Він пообіцяв, що один з кіосків хасиди знесуть самі, а дерев`яну споруду попросили залишити на період святкування іудейського Нового року.

Цього року в Умані на святкування Рош-га-Шана - іудейського нового року - очікується рекордна кількість прочан - до 25 тисяч осіб. Про проблеми з поведінкою хасидів в Умані, які виникають кожного року, ми писали вже неодноразово.

За матеріалами УНІАН
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.