Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відкриття столичного дельфінарію розпочалося бійкою керівництва розважального закладу з екологами

Довкілля Регіон: м.Київ 8916 переглядів

Опубліковано - 21.09.2009 17:05 | Всі новини | Версія для друку

До мітингувальників вийшов директор...
До мітингувальників вийшов директор...
Початок роботи у Києві стаціонарного дельфінарію “Немо” розпочалось бійкою захисників природи і керівництва дельфінарію.

Про це “Українську правду. Київ” повідомив заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

За його словами, декілька громадських організацій, серед яких Національний екологічний центр України, Дружина охорони природи "Зелене майбутнє" та інші пікетували відкриття дельфінарію. Суть акції полягала у привертанні уваги громадськості до проблеми утримання та експлуатації дельфінів у вітчизняних дельфінаріях.

На акцію зібрались близько 30 осіб, переважно студентська молодь, які неподалік дельфінарію, на тротуарі розгорнули інформаційні плакати.

"Приблизно об 11.50, за десять хвилин до початку офіційного відкриття, з центрального входу дельфінарію до учасників акції вийшов невідомий чоловік у білій сорочці та чорних штанах, років 55-ти, представився директором дельфінарію і попросив пояснити причину проведення акції", - сказав Василюк.

За його словами, чоловіку, який назвався директором, надали відповідні пояснення та пред'явили дозвіл на проведення акції, далі з натовпу людей, які йшли до дельфінарію, "неначе за командою, вийшли близько 8-10 чоловіків "кримінальної" зовнішності і оточили мітингувальників".

І “група підтримки”
І “група підтримки”
З боку чоловіка, який виходив до мітингувальників та його прибічників почали лунати погрози та брутальна лайка, декілька з них напали на кореспондента, що фіксував подію, та намагалися розбити йому фотоапарат.

"Брутальна штовханина переросла у бійку. На адресу учасників акції лунали погрози", - сказав Василюк.

Він відзначив, що все це відбувалося на очах людей, які прямували до дельфінарію, багато хто з маленькими дітьми. Наряд міліції, який чергував поруч, жодним чином не відреагував на бійку.

Нападники розбіглися лише після прибуття на місце події патруля "Бекута".

Згодом постраждалі написали заяви до райвідділу міліції. На питання беркутівців, чому міліціонери, які були біля дельфінарію не реагували на побиття людей, один з них відповів, що нічого не бачив і не чув, а другий сказав, що йому здалося, що мітингувальники б'ються між собою, тому він і не втручався.

Василюк нагадав, що "власники дельфінаріїв порушують своєю діяльністю щонайменше два закони: закон "Про Червону книгу України" та закон "Про захист тварин від жорстокого поводження".

"Та власники дельфінаріїв намагаються у будь-який спосіб легалізувати свій бізнес, з огляду на чималий прибуток, що вони його отримують від експлуатації морських ссавців. Ясна річ, що відповідних дозволів на подібну діяльність підприємці не мають, тому і намагаються тримати юридичний бік своєї справи у тіні", - сказав Василюк.

"Чорноморські дельфіни занесені в Червону книгу. У жодного дельфінарію немає дозволу на їх вилов і експлуатацію, тому що їх вже два роки нікому не видають. Ці дельфіни в неволі живуть всього 3-4 року, відпрацьовують програму, і вмирають. У морі вони можуть жити до 40 років, а в день пропливати в середньому по 160 км.", сказав Олександр Соколенко, член екологічного центру, повідомляє “Газета по-київськи”.

Фото надані Олексієм Василюком
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.