Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія плює на міжнародні угоди по Грузії

Імперія «Совок» 5747 переглядів

Опубліковано - 1.10.2009 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Росія плює на міжнародні угоди по Грузії
Росія плює на міжнародні угоди по Грузії
Росія не виконує план Медвєдєва-Саркозі, прийнятий після торішнього конфлікту з Грузією, вважає міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер.

Зокрема, європейських спостерігачів не пускають до Абхазії і Південної Осетії, відзначив дипломат в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

Спостерігачі мають бути присутніми "з обох боків, це необхідно", оскільки ситуація в регіоні залишається напруженою, підкреслив міністр. "Ми не хочемо війни, у нас немає важких гармат, - завірив Кушнер. - Це сили миру".

У вівторок допустити спостерігачів до Абхазії і Південної Осетії і розмістити там міжнародні миротворчі сили закликала у своїй резолюції Парламентська асамблея Ради Європи. Російський МЗС відповів, що вимоги європейських парламентаріїв не відповідають реаліям, що складаються на Кавказі.

В четвер ПАРЄ розглянула питання про позбавлення права голосу російській делегації. Російська делегація одразу почала погрожувати покинути Страсбург у повному складі у разі позбавлення її голосу і не повертатися туди доти, поки це рішення не буде переглянуте. Втім, європейські парламентарі так і не позбавили росіян права голосу.

План Медвєдєва-Саркозі

План врегулювання конфлікту на Кавказі був прийнятий 12 серпня 2008 року в Москві Дмітрієм Медвєдєвим і Николя Саркозі, Президентом Франції, яка в той момент головувала в Євросоюзі. План підписали РФ, Грузія, Абхазія і Південна Осетія.

План включав шість пунктів. Перший - сторони не повинні використовувати силу. Другий - вони зобов'язані остаточно припинити всі військові дії. Третій - забезпечити вільний доступ до гуманітарної допомоги. Четвертий - грузинські війська повинні повернутися в місця постійної дислокації. П'ятий - війська РФ повинні відійти на лінію, передуючу початку конфлікту. Шостий - мають бути створені міжнародні гарантії безпеки Абхазії і Південної Осетії.

8 вересня 2008 року були підписані три додаткові пункти договори: про виведення російських військ, про створення місії спостерігачів ЄС в зоні конфлікту і про початок міжнародних дискусій по врегулюванню конфлікту. Домовитися про доступ спостерігачів до Абхазії і Південної Осетії так і не вдалося.

Після підписання договору Росію неодноразово звинувачували в порушенні його умов. Москва в той же час звинувачувала Тбілісі в недотриманні узятих на себе зобов'язань.

Франція готова продати Росії вертольотоносець "Містраль"

Франція готова продати Росії вертольотоносець "Містраль", але лише в тому випадку, якщо буде досягнута політична угода між двома країнами, заявив Бернар Кушнер.

"З приводу покупки вертольотоносця "Містраль" між нашими країнами тривають переговори, - розповів міністр. - Це чудовий корабель. Але є певна політична процедура, і її треба буде пройти". Щоправада, він не уточнював, про яку політичну угоду або домовленості йдеться.

Раніше заступник міністра оборони РФ Владімір Поповкин заявив, що Росія може купити у Франції один або два кораблі, а також домовитися, щоб виробництво подібних кораблів почалося в Росії.

"Містраль" необхідний Росії, щоб заткнути "дірку в озброєнні", пояснив Поповкин.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.