Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знедолені осетини поскаржилися Путіну і Медведєву на злочинне керівництво республіки

Імперія «Совок» 6360 переглядів

Опубліковано - 1.10.2009 17:23 | Всі новини | Версія для друку

Знедолені осетини поскаржилися Путіну і Медведєву на злочинне керівництво республіки
Знедолені осетини поскаржилися Путіну і Медведєву на злочинне керівництво республіки
Група мешканців Південної Осетії, що залишилися без даху над головою під час серпневої війни 2008 року, звернулася по допомогу до керівництва Росії.

Текст звернення був переданий до редакції Lenta.ru. Послання адресоване Президенту РФ Дмітрію Медвєдєву і голові уряду Владіміру Путіну.

Автори листа звинувачують керівництво республіки у зриві відновлювальних робіт. За їхніми словами, обіцяне їм житло не побудоване, зимувати їм знову доведеться в наметах.

Мешканці Південної Осетії, що звернулися до Медведєва і Путіна відзначають, що за законом, їм, як таким, що втратили будинки, має бути надане нове житло площею 125 квадратних метрів на сім'ю. Однак, за їхніми словами, чиновники хочуть зменшити ці норми до 80 квадратних метрів, а заощаджені за рахунок цього кошти (надані Росією) привласнити. "Напевно, 80 метрів достатньо за мірками Москви або Владикавказа, але в Цхінвалі великим родинам, які звикли жити у своїх будинках, на цьому майданчику просто не розміститися", - пояснюють автори листа.

Провину за ситуацію, що склалася, мешканці Південної Осетії покладають, зокрема, на Зураба Кабісова, керівника комітету з відновлення Південної Осетії. "Нас вже оголошують ворогами народу і вважають мало не політичними змовниками, хоча наша єдина мета - відновлення нашого зруйнованого під час війни житла", - констатують вони.

30 вересня в Цхінвалі, як повідомляв "Комерсант", відбувся мітинг людей, що залишилися без житла під час війни і досі не отримали заміни. За інформацією видання, "з 3,5 тисячі постраждалих будинків влада обіцяє здати до зими лише 250, але не зданий жодний будинок (крім відбудованого на гроші Москви котеджного селища "Московський")".

Зі свого боку, згаданий Зураб Кабісов заявив "Радіо Свобода", що будівництво йде за графіком. За його словами, передбачається побудувати 322 приватних будинки (деякі з яких розраховані на кілька сімей). Чиновник додав, що не сумнівається в тому, що "до 1 грудня всі підрядники здадуть будинки".

Тим часом президент Південної Осетії Едуард Кокойти назвав мітинг, який був у Цхінвалі "проплаченою акцією". У відповідь представниця групи людей, що втратили житло, зателефонувала до редакції Lenta.ru і пообіцяли подати на президента до суду за образу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.