Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Регіонал Джига вважає, що тіло Гії досі не знайдено

Скандал 4971 перегляд

Опубліковано - 6.10.2009 16:31 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Регіонал Джига вважає, що тіло Гії досі не знайдено
Справа Гонгадзе. Регіонал Джига вважає, що тіло Гії досі не знайдено
Регіонал Микола Джига заперечує свою причетність до вбивства Георгія Гонгадзе і ставить під сумнів приналежність “таращанського тіла” журналістові.

Про це він сказав в інтерв'ю "Факти і коментарії", коментуючи заяву "самооборонця" Юрія Гримчака про те, що генерал Олексій Пукач підтвердив слідству причетність колишнього першого заступника голови МВС Джиги до організації розправи над Гонгадзе.

"За 9 років, які минули з дня зникнення Георгія Гонгадзе, мене ніхто ніколи не допитував у зв'язку з цією справою. А після скандальної заяви Гримчака я сам подзвонив у Генеральну прокуратуру. Мені відповіли, що нічого подібного Пукач не говорив", - сказав Джига.

Він зазначив, що з Гонгадзе знайомий не був, але після його зникнення, будучи першим заступником міністра, за завданням тодішнього голови МВС Юрія Кравченка очолював слідчо-оперативну групу з розшуку журналіста.

"Коли восени 2000 року в Таращі було знайдено обезголовлене тіло (нібито Георгія Гонгадзе), я виїжджав туди разом із головним судмедекспертом України Юрієм Шупіком і відомим антропологом Олегом Пилипчуком (він свого часу відтворював за рештками вигляд радянського розвідника Миколи Кузнєцова)", - розповів Джига.

"Обоє ці відомі вчені запевнили мене, що "таращанське тіло" не може належати Гонгадзе, бо воно явно перезимувало. Наступного дня я озвучив їхню думку у Верховній Раді, і мене "підняли на сміх", - заявив він.

На запитання, чи сумнівається він і зараз у тому, що тіло і знайдена нещодавно за наводкою Пукача голова належать журналістові, депутат від Партії регіонів сказав: "Не тільки я. Зазначте, рідна мати Георгія не вірить у це".

"Крім того, учені-генетики розповідали мені, що проведену в Москві генотипічну експертизу, яка нібито підтвердила, що в Таращі було знайдене тіло Гонгадзе, не можна назвати здійсненою через те, що зразки тканин порівнювалися зі зразками тканин матері, а не батька – тоді результати вважаються більш достовірними. Так вважають учені", - додав Джига.

"Що стосується моєї думки, я вважаю, що справа Гонгадзе ніколи не буде розкрита, і за кожного загострення політичної обстановки буде ще не раз витягатися - для спекуляцій і шантажу. Хто його знає, що зараз обіцяють Пукачу, щоб він дав потрібні на даний момент свідчення", - сказав "регіонал"

"А заяву Гримчака, цього "орла Луценка", який із "болгаркою" у руках брав участь у рейдерській атаці на Сумський хлібозавод, я розцінюю як відповідь на мій коментар до звинувачень народного депутата Ельбруса Тедеєва в причетності до ОЗГ. Я тоді сказав: "У Тедеєва немає ніякого кримінального минулого, а ось Луценка, цілком імовірно, чекає кримінальне майбутнє, якщо він буде так поводитися", - заявив Джига.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.