Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фішка Януковича. Спражня ціна лохотрону

Добробут 4875 переглядів

Опубліковано - 20.10.2009 20:00 | Всі новини | Версія для друку

Фішка Януковича. Спражня ціна лохотрону
Фішка Януковича. Спражня ціна лохотрону
Реалізація в повному обсязі новоприйнятого закону “Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати” призведе до ще більшої тінізації української економіки, масових скорочень робочих місць та гіперінфляції.

Про це повідомила народний депутат від БЮТ, голова парламентського комітету з регуляторної політики Наталя Королевська.

«По-перше, внаслідок реалізації цього закону, фонд заробітної плати підприємств в цілому по країні збільшиться до 20%. Це непосильне зростання навантаження для українського бізнесу, що знаходиться і без того в скрутних умовах: відсутність обігових коштів, недоступні кредити і падаючий попит на продукцію. Підприємствам стане невигідно приймати людей на роботу легально, через необхідність виплати високих зарплат», - сказала Королевська.

На її думку, збільшиться кількість тих, хто працюватиме без оформлення, без запису в трудовій книжці, без соціального захисту. «При існуючій недосконалості українського законодавства, більшість підприємств підуть в тінь, щоб вижити. Зарплати в конвертах, суми яких будуть нижчі за офіційні мінімуми, і безправ'я неоформлених працівників - прямий наслідок непродуманого ухвалення цього закону Верховною Радою. Частина підприємств будуть вимушені закритися. Їхні співробітники опиняться на вулиці», - підкреслила депутат.

По-друге, за її словами, в держбюджеті-2009 необхідно додатково виділити близько 8 млрд грн., а в наступному - не меншого 70 млрд грн. «Ці гроші можна або надрукувати, що поверне нас до часів гіперінфляції 90-х, або провести масові звільнення серед працівників бюджетної сфери. Цього не можна допустити у жодному випадку», - упевнена Королевська.

Вона відзначила, що реалізація цього закону призведе до падіння реальних доходів українців. «Розплачуватися за популістські передвиборні обіцянки будуть прості громадяни країни, ті, хто і так зазнав серйозні збитки в результаті світової економічної кризи. Безумовно, українці повинні бути максимально соціально захищені. Але соціальний захист повинен бути реальним. Нам необхідно забезпечити адресну соціальну допомогу таким, що має потребу, що вже закладене в проекті бюджету на 2010 р.», - резюмувала голова профільного комітету ВР.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.