Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко пропонує створити серію історичних фільмів

Національне питання 6668 переглядів

Опубліковано - 21.10.2009 03:55 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко пропонує створити серію історичних фільмів
Тимошенко пропонує створити серію історичних фільмів
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає за необхідне створення серії історичних фільмів про Україну для популяризації історичних успіхів нашої країни.

Про це вона заявила під час зустрічі зі студентами і викладачами Національного університету «Острозька академія», повідомляє УНІАН.

«У мене є така мрія, і я хочу з вами нею поділитися: нам потрібно, якщо все буде добре, – а якщо навіть і не буде все добре, то ми знайдемо, як це зробити, – зробити серію висококласних фільмів про історію України, причому із залученням найкращих фахівців зі всього світу – кращих режисерів, акторів, сценаристів», - сказала Ю.Тимошенко.

Прем`єр висловила жаль, що сьогодні в суспільстві набагато більше говориться про сумні факти історії України, ніж про ті, якими Україна і українці мають пишатися.

«Потрібно все це (факти історії – УНІАН) подавати не вибірково, не тільки те, де сум і плач, а ще й перемоги», – зазначила вона.

При цьому Ю.Тимошенко підкреслила, що в українській історії є достатньо фактів, якими країна і її громадяни можуть пишатися. «Я точно знаю, що такої історії у нас більш ніж достатньо», – сказала прем`єр-міністр, зазначивши, що одним із таких історичних фактів є створення і робота Острозької академії.

Глава Уряду пообіцяла, що вона особисто проінвентаризує усі проблеми, які має навчальний заклад та докладе всіх зусиль для їх вирішення, «незалежно від того, як завершаться вибори».

Юлія Тимошенко також вручила нагороди Кабінету Міністрів України викладачам та найкращим студентам університету.

У свою чергу ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник під час зустрічі студентів університету з Юлією Тимошенко зачитав ухвалу про прийняття Прем’єр-міністра у члени Острозького академічного братства та вручив мантію. Ректор також нагородив Главу Уряду найвищою відзнакою Острозької академії – медаллю «Князь Костянтин Острозький» за значний внесок у розбудову незалежної української держави, у розвиток національної культури, освіти і духовності, повідомляє прес-служба КМУ.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.