Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Латвійський метеорит - це жарт, і на нього вже продають квитки (відео)

Чудасії і дивацтва 12610 переглядів

Опубліковано - 26.10.2009 17:21 | Всі новини | Версія для друку

Латвійський метеорит - це жарт, і на нього вже продають квитки (відео)
Латвійський метеорит - це жарт, і на нього вже продають квитки (відео)
Кратер діаметром 10-12 м поблизу латвійського Мазсалаца, де нібито впав метеорит, викопаний людьми, а спалах викликано сумішшю селітри з сіркою.

Про це заявив після обстеження місця можливого падіння метеорита геолог Північно-Відземського біосферного заповідника Дайніс Озолс, повідомляє Телеграф.lv.

На його думку, хтось просто вирішив пожартувати і підпалив у заздалегідь викопаній ямі хімічні речовини, зняв все на відео (див.нижче) і пустив чутку про падіння метеориту.

Сумніви в тому, що кратер в Мазсалаца міг виникнути в результаті падіння метеорита, раніше висловив і керівник Інституту астрономії Ілгоніс Вілкс. Він вказав, що одним з головних ознак метеорита є осколки, які в результаті падіння розсіюються навколо, а в даному випадку їх не виявлено.

У свою чергу докторант геології Латвійського університету Андріс Карпович заявив, що кратер - справа рук людини. Швидше за все його викопали лопатами.

«Просто була викопана яма і туди засипано якусь речовину», сказав він, додавши, що високу температуру викликав сплав алюмінію і заліза, можливо, з домішками сірки.

Він зазначив також, що для метеорита не характерна і форма кратера, яка повинна бути симетрично круглою.

Зараз на місці події працюють також дослідники з Тартуського університету.

Мазсалацький хутір, куди «впав» псевдометеорит, вже став привабливим місцем для туристів. І дехто намагається нагріти на цьому руки. Невідома жінка продає бажаючим подивитися на кратер вхідні квитки по одному лату (~ 16 грн.).

Як розповіла сама продавщиця квитків Лариса Герасимова, вона власниця землі, на яку, «так би мовити, упало» небесне тіло. І збирає гроші з роззяв, щоб погасити витрати на дорогу до місця, що з учорашнього дня буквально затоптана «туристами».

Цікаво, але квитки, якими торгує жінка, вже зареєстровані в Службі державних доходів, стверджує Герасимова, додаючи, що працівникам спецслужб вхід безкоштовний.

Міністр внутрішніх справ Латвії Лінда Мурнієце пообіцяла, що відповідальні за інсценування падіння метеорита в Латвії будуть покарані, якщо ця версія підтвердиться.

За словами Мурнієце, проти людей, що влаштували «падіння метеорита», буде порушено кримінальну справу. «Я думаю, що їм доведеться сплатити роботу всіх спеціальних служб, які були задіяні в цій справі. Сума вийде великою. За такі жарти треба відповідати», - повідомила пані міністр.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Чудасії і дивацтва»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.