Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Епідемія. В Україні підтверджено каліфорнійський грип

Охорона здоров`я 12905 переглядів

Опубліковано - 30.10.2009 11:41 | Всі новини | Версія для друку

Епідемія. В Україні підтверджено каліфорнійський грип
Епідемія. В Україні підтверджено каліфорнійський грип
В Україні зафіксовано епідемію високо патогенного грипу А (H1N1), відомого як каліфорнійський або свинячий грип.

Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив міністр охорони здоров'я Василь Князевич.

За його словами, у двох лабораторіях підтвердили цей діагноз - зафіксовано 11 випадків з 33 проб.

Князевич зазначив, що із 21-єї проби, яку було вивчено в інституті пульмонології та фтизіатрії ім. Яновського підтвердилося 7 випадків захворення на грип A (Н1N1). Із 12 проб, які вивчала СЕС, підтвердилося чотири випадки захворення на грип A (Н1N1).

Міністр нагадав, що на сьогоднішній день, 951 особу госпіталізовано в Західних областях. За його словами, станом на сьогоднішній ранок зафіксовано 30 випадків смерті від вірусних інфекцій.

Князевич наголосив, що ситуація із ввозу і розповсюдження грипу A (Н1N1) й інших вірусних інфекцій неконтрольована, оскільки проходять "величезні міграційні процеси".

Він також підкреслив, що в Україні достатня кількість препаратів для лікування на грип A (Н1N1). "ВООЗ рекомендувала один-два препарати. Вони закуплені в достатній кількості. Але не дивлячись на лікування, смертельні випадки сталися через несвоєчасне звернення до лікаря",- сказав В.Князевич.

Князевич наголосив, що в країні буде створена надзвичайна протиепідемічна комісія, вжиті протиепідемічні, карантинні заходи.

“Я докладатиму керівництву держави про ситуацію, яка вийшла за межі епідемічного порогу. Напевно розглядатимуться питання карантинізації або продовження канікул у школах та інститутах. Ми звертатимемося до населення з рекомендаціями обмежити відвідування громадських зборів”, - сказав Князевич.

Міністр закликав населення України не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів. “Люди помирали тільки тому, що не зверталися своєчасно до лікарів. Хворі викликали лікаря на 5-7 день хвороби, коли вже допомогти людині не можна”, - сказав Князевич.

Він зазначив, що сьогодні питання можливого оголошення карантину буде розглядатися під час засідання Кабміну та Ради нацбезпеки і оборони України (РНБОУ).

"Я не виключаю, що в Україні школи і дитсадки можуть бути переведені в режим карантину ... це питання буде розглянуто на Кабміні. Як і шляхи його вирішення", - зазначив міністр.

За матеріалами інформагенцій
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.