Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Епідемія. Ситуація залишається напруженою, військові готові надати допомогу населенню

Надзвичайна подія 6788 переглядів

Опубліковано - 31.10.2009 14:48 | Всі новини | Версія для друку

Епідемія. Ситуація залишається напруженою, військові готові надати допомогу населенню
Епідемія. Ситуація залишається напруженою, військові готові надати допомогу населенню
За неофіційними даними на цей момент пошесть забрала життя 43 українців.

Про це повідомив 5 канал.

Повідомляється про нові випадки смерті від пневмонії в Одеській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській областях.

Між тим, у Збройних силах України на 31 жовтня немає жодного хворого на грип А (H1N1).

Про це на прес-конференції повідомив начальник Головного медичного управління, начальник медслужби ЗСУ Петро Мельник.

"Санітарно-епідемічна ситуація у ЗСУ в цілому стабільна... Сьогодні на грип А (H1N1), а тим більше на каліфорнійський грип хворих віськовослужбовців немає", - зазначив Мельник.

При цьому він додав, що на даний момент, в ізоляторах знаходиться близько 400 військовослужбовців, які хворі на ГРВЗ. З його слів, ті військовослужбовці, які прийшли до армії відповідно до призову, зараз проходять 3-денний карантин. "І у разі не виявлення жодних ознак хвороби, вони почнуть виконувати обов'язки", - сказав він.

Також Мельник наголосив, що у ЗСУ проводиться профілактика серед військовослужбовців. "Щоденно видаються імуностимулятори... і тричі на день військовослужбовців оглядають на предмет наявності ознак захворювання. У разі виявлення таких ознак, їх госпіталізують до ізоляторів", - зазначив Мельник.

Він повідомив, що Міноборони України готово надати послуги п'яти мобільних лабораторій з метою виявлення грипу А (H1N1) серед населення.

"Вчора, під час розмови з міністром охорони здоров'я Василем Князевичем, ми чітко засвідчили, що Міноборони має можливості ідентифікувати каліфорнійський грип. Зараз у нас є п'ять мобільних лабораторій, які за першим наказом можуть оперативно виїхати і на місці роботи експрес вивчати аналізи на виявлення такого грипу... Ми також можемо надати допомогу особистого складу лікарів ЗСУ", - сказав Мельник.

Він також повідомив, що у Західній Україні вже на резерві тримаються 30 реанімаційних ліжок і більше 1000 ліжок для хворих на респіраторні захворювання в госпіталях Міноборони України.

Мельник також наголосив, що сьогодні вже 30 бригад, які мають реанімобілі, санітарний транспорт, як для наземної, так і для повітряної евакуації готові приступити до роботи.

"Вчора вони вже пройшли тренування і за першим наказом армія готова надати допомогу мирному населенню ", - зазначив він.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.