Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Епідемія. Турчинов вдарив рецептами по ажіотажу і паніці

Влада 3583 перегляди

Опубліковано - 31.10.2009 18:14 | Всі новини | Версія для друку

Епідемія. Турчинов вдарив рецептами по ажіотажу і паніці
Епідемія. Турчинов вдарив рецептами по ажіотажу і паніці
Для подолання ажіотажного попиту ліки від грипу продаватимуться виключно за рецептами.

Як повідомила прес-служба першого віце-прем‘єр-міністра України Олександра Турчинова, про це йшлося на нараді під його головуванням з керівниками аптечних мереж України з питань забезпечення населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення під час епідемії грипу.

Перший віце-прем‘єр-міністр доручив аптекам будь-якої форми власності працювати без вихідних.

Крім того, затверджено перелік препаратів та засобів попередження захворювання (марлеві пов‘язки, рукавички тощо), які повинні бути в продажу в кожній аптеці України. Рівень цін на профілактичні ліки та препарати, необхідні для лікування захворювання не перевищуватиме вартості, яка була встановлена в роздрібних аптечних мережах станом на 20 жовтня 2009 року. З метою виключення ажіотажного попиту, ліки, які необхідні для подолання хвороби, продаватимуться виключно за рецептами.

Окремим розпорядженням Турчинов доручив Державній митній службі без зволікань розмитнювати ліки, які надходять з-за кордону.

Під час наради Турчинов наголосив на необхідності доводити до громадськості різницю між профілактичними та лікувальними засобами, оскільки подекуди складається ситуація «нездорового ажіотажу та неконтрольованих закупок громадянами ліків, які їм навіть не потрібні».

«Фармацевтичні підприємства повинні працювати цілодобово, щоб виробляти ліки, які захистять здоров‘я людей», - сказав Турчинов, наголосивши, що відсутність паніки у громадян допоможе уряду якнайшвидше впоратись із хворобою та захистити здоров‘я людей.

Крім того, перший віце-прем’єр доручив керівникам обласних держадміністрацій виготовити необхідну кількість марлевих пов‘язок.

З цією метою з Державного матеріального резерву передано необхідний обсяг марлі.

«Цехи з пошиття повинні працювати цілодобово, але населення буде забезпечене необхідними профілактичними засобами», - наголосив Турчинов.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.