Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Епідемія. На заході ситуація напружена, а інфекція розширює кордони

Надзвичайна подія 6900 переглядів

Опубліковано - 1.11.2009 19:02 | Всі новини | Версія для друку

Епідемія. На заході ситуація напружена, а інфекція розширює кордони
Епідемія. На заході ситуація напружена, а інфекція розширює кордони
Станом на 1 листопада в Україні через епідемію грипу та ГРВІ померло 53 особи.

Згідно з оперативними даними Міністерства охорони здоров’я, у Львівській області померло 24 особи, у Тернопільській - 14 (12 дорослих, 1 дитина, 1 вагітна жінка); в Івано-Франківській – 8 (7 дорослих, 1 вагітна жінка) та 5 – у Чернівецькій області.

Всього, за даними МОЗ, в Україні захворіли 184 тис. 919 чоловік, з яких госпіталізовані - 7 тис. 383 людини, у відділеннях анестезіології чи інтенсивної терапії перебувають 123 особи (96 дорослих людей, 14 дітей віком 0-6 років, 9 дітей - у віці 6-18 років та 12 вагітних і породіль.

У Тернополі кількість викликів карет швидкої допомоги зросла утричі.

Про це на сьогоднішній нараді членів міськвиконкому повідомив головний лікар міського центру швидкої допомоги Михайло Джус.

За його даними, учора за добу було 450 викликів при щоденній нормі 130-160. “При цьому 10% викликів є просто профілактичними, коли в людей не фіксують жодних симптомів будь-яких хвороб”, – зауважив Джус і додав, що щодня місто обслуговують 19 бригад швидкої допомоги.

У свою чергу, начальник міського управління охорони здоров’я Василь Бліхар повідомив, що нових смертей у місті не зафіксовано і стан захворюваності стабілізувався.

Станом на 31 жовтня інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип у Тернополі становив 300,07 випадків на 10 тисяч населення (станом на 30 жовтня - 267,03 на 10 тисяч населення).

“Ми добились проміжного позитивного результату, коли мешканці при перших симптомах викликають лікарів додому. Тому цей показник зростає, однак кількість госпіталізованих не збільшується. Більше того, ми вже почали виписувати тих пацієнтів, хто в перші дні оголошеної епідемії звертався з недугами до лікарні”, – сказав Бліхар. Зараз, за його словами, в місті госпіталізовано 270 людей із захворюваннями різних ступенів важкості.

Очевидно, що епідемія розширює кордони.

З діагнозом «гостра пневмонія» в Балтській районній лікарні Одеської області померла 41-річна жінка, яка до госпіталізації продовжувала кілька днів працювати на швейній фабриці, ігноруючи ознаки захворювання – високу температуру і кашель.

«Експрес-діагноста «каліфорнійського» грипу А/Н1N1 не підтвердила, - повідомила УНІАН начальник райвідділу охорони здоров`я Лариса Стреминовська. - Остаточні результати будуть відомі через декілька днів».

За її словами, звернень інших громадян з ознаками гострої інфекції і пневмонії не зафіксовано, захворюваність на ГРВІ і грип на території Балтського району не перевищує сезонного рівня.

Разом з тим, райвідділ запросив у терміновому порядку поставити в аптеки Балтського району додаткову партію препаратів для придушення вірусу грипу.

У столиці поки що сплеску пошесті не спостерегається.

Між тим, роботу всіх столичних поліклінік продовжено на три години – з 18.00 до 21.00.

Про це під час тематичного телемарафону на ТРК “Київ” повідомив генеральний директор територіального медичного об’єднання “Старокиївське” Сергій Синицький.

“Там чергують спеціалісти, які можуть надати фахову допомогу, інформацію, якщо необхідно - госпіталізувати. Тобто, все під контролем. Це стосується як дорослих, так і дитячих закладів”, - поінформував Синицький.

Він додав, що також цілодобово можна звертатися по допомогу у службу швидкої допомоги.

За словами Синицького, допомога однаково безкоштовно має бути наданою як жителям міста, які мають київську прописку, так і тим, які її не мають.

“Однозначно хочу заявити, навіть не у зв’язку з епідемією, проблем з наданням медичної допомоги іноземцям, що стосується швидкої допомоги, а це швидка допомога у даній ситуації, абсолютно ніякої немає. З області Київської, Кіровоградської, будь-якої люди приїжджають по роботі тощо – абсолютно ніякої немає. Треба проконсультувати – консультуємо, потрібно надати стаціонарну допомогу – надаємо, даємо ліки... У даній ситуації абсолютно кожен може отримати безкоштовну допомогу. Питання в цьому плані жорстко контролюється”, - запевнив Синицький.

Довідка. Територіальне медичне об`єднання міста Києва "Старокиївське" об`єднує лікувально-профілактичні заклади чотирьох районів: Оболонського, Печерського, Подільського та Шевченківського.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.