Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні вночі у Київ прибуде перша партія дефіцитних ліків

Влада 3615 переглядів

Опубліковано - 1.11.2009 20:19 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні вночі у Київ прибуде перша партія дефіцитних ліків
Сьогодні вночі у Київ прибуде перша партія дефіцитних ліків
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та Міністр закордонних справ Петро Порошенко достроково забезпечили екстрену закупівлю та завезення в Україну сьогодні вночі літаком в аеропорт Бориспіль 300 тисяч доз лікарського препарату “Таміфлю”.

Про це повідомила прес-служба.

Цієї кількості препарату повністю достатньо для того, щоб забезпечити всі лікарні та «швидкі допомоги» України цим лікарським засобом. Всі громадяни України, хто звернеться до лікарень, у разі необхідності отримають цей препарат невідкладно та безкоштовно.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та Міністр закордонних справ о 00:30 годині ночі (2 листопада) зустрічатимуть цей вантаж в аеропорту «Бориспіль» та розсилатимуть його по регіонах України.

До Порошенка і Тимошенко має намір приєднатися очільнк Секретаріату Президента Віра Ульянченко.

За версією прес-служби СП, Порошенко виконував доручення гаранта, а не рішення штабу боротьби з епідемією (що уся Україна бачила у прямому ефірі телебачення).

Порошенко провів переговори безпосередньо з виробником зазначеного антивірусного препарату - компанією «Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд.». Відтак вночі до Києва прибуде 16-тонний вантаж «Таміфлю». Йдеться про 300 тисяч одиниць препарату, що є місячною потребою для всієї України, сказала прес-секретар гаранта Ірина Ванникова.

За домовленістю із компанією-виробником, ціна на «Таміфлю» складатиме 67 гривень за упаковку. «Це спеціальна вартість для країни, що потерпає від епідемії.

Президент України доручив оперативно розмитнити вантаж, і завтра з ранку ліки будуть доставлені у найбільш постраждалі від грипу західні регіони України», - сказала Ванникова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.