Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


General Motors не хоче продавати Opel

Світ навколо нас 5586 переглядів

Опубліковано - 4.11.2009 01:12 | Всі новини | Версія для друку

Росія не отримає доступ до новітніх розробок Opel
Росія не отримає доступ до новітніх розробок Opel
Правління американського концерну General Motors (GM) на засіданні у вівторок ухвалило рішення відмовитися від продажу Opel консорціуму Magna-Сбєрбанк, передає німецьке інформагентство DPA з посиланням на джерела в правлінні.

За інформацією агентства, правління GM планує зберегти Opel в материнському концерні.

Раніше, - 10 вересня, керівництво GM оголосило про продаж контрольного пакету Opel консорціуму Magna-Сбєрбанк. Передбачається, в результаті операції консорціум отримає 55% акцій компанії, працівники Opel - 10%, а GM залишає у своєму розпорядженні 35% акцій.

Засідання правління пройшло в п'ятницю в Детройті.

Інші подробиці поки не повідомляються.

Австро-канадська компанія Magna International - одна з найбільших світових виробників автокомплектуючих, виступає в угоді в консорціумі з російським “Сбєрбанком”. Компанія постачає деталі для автомобілів провідних світових марок, у тому числі Ford, Toyota, Honda, Volkswagen, Porsche, General Motors, DaimlerChrysler. Magna має філії в 25 країнах, кількість її співробітників складає близько 74 тисяч чоловік.

За неофіційною інформацією, у випадку продажу Opel компанії Magna International, більшість автовиробників відмовилась би від співпраці з нею - з метою не допуску перетікання власного капіталу до компанії-конкурента, - бо у випадку придбання Opel, Magna з розряду виробника комплектуючих автоматично перейшла б до розряду автовиробників, перетворившись на глобальну автокорпорацію.

Росіяни ж у випадку придбання Opel мали намір отримати доступ до новітніх розробок німецьких автовиробників і за їхньої допомоги зміцнити власну автомобільну промисловість.

Раніше уряд ФРН обіцяв підтримку Opel тільки в тому випадку, якщо він буде проданий консорціуму Magna-Сбєрбанк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.