Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Експерти ВООЗ схильні думати, що в Україні лютує каліфорнійський грип

Охорона здоров`я 5995 переглядів

Опубліковано - 4.11.2009 12:03 | Всі новини | Версія для друку

Експерти ВООЗ схильні думати, що в Україні лютує каліфорнійський грип
Експерти ВООЗ схильні думати, що в Україні лютує каліфорнійський грип
Всесвітня організація охорони здоров’я (WHO), експерти якої 3 листопада прибули в Україну для дослідження масових захворювань та смертей українців, вважає їх можливою причиною дію вірусу нового пандемічного грипу.

Про це йдеться в повідомленні організації.

WHO аргументувала своє припущення фактом швидкого розповсюдження цього вірусу та підтвердженням його наявності у пацієнтів у двох найбільш постраждалих від епідемії областях.

«Оскільки пандемічний грип швидко став домінуючим грипом по всьому світі, то можна припустити, що більшість грипових випадків в Україні спричинені цим вірусом», - відзначено у повідомленні.

Найавторитетніша організація з охорони здоров’я у світі відзначила зростання захворювань на грипоподібні інфекції та запалення легень в Західних областях України, а також в Києві.

За даними WHO, в реанімаціях перебуває 235 українців із близько 250 тисяч осіб, що захворіли.

«Як і всюди, WHO наполегливо рекомендує швидке застосування антивірусних ліків oseltamivir чи zanamivir (це назви активних речовин, що продаються під брендом «таміфлю» та «реленза» - УНІАН) для пацієнтів, які відповідають критеріям, навіть за відсутності позитивного лабораторного тесту інфекції H1N1«, - відзначено у повідомленні датованому 3 листопада.

Група експертів WHO розпочне роботу у Львівській області, де було зафіксовано найбільшу кількість смертей серед уражених вірусом.

Двоє вірусологів вже почали роботу в Національному центрі дослідження грипу та в лабораторіях Центральної санітарно-епідеміологічної станції в Києві.

«Багато питань потребують відповіді. Епідемія в Україні може продемонструвати, як вірус буде себе вести в північній півкулі під час зимового періоду, особливо в умовах стану здоров’я типових для Східної Європи», - відзначено у повідомлені.

WHO відзначила, що не рекомендує сусіднім державам закривати кордони з Україною, оскільки практика свідчить, що такі заходи не зупиняють подальше поширення вірусу.

Як повідомляв УНІАН, вчора в Україні розпочали роботу 9 експертів WHO, які прибули до країни на запрошення українського уряду, котрий сподівається, що міжнародні експерти допоможуть з’ясувати причину масових захворювань та смертей в Україні.

Довідка. Українська влада спочатку пояснювала масові смертельні випадки в західних областях, інформація про які почала з’являтися в середині минулого тижня, пневмонією та ускладненнями від сезонного грипу.

30 жовтня Міністерство охорони здоров’я заявило про початок епідемії грипу в Україні, а уряд оголосив трьохтижневий карантин в 9-ти областях Західної України.

Водночас станом 3 листопада у хворих підтверджено 14 випадків захворювання на A/H1N1.

За даними міністерства, кількість хворих з четверга минулого тижня по понеділок поточного зросла у 8 разів до понад 250 тисяч, госпіталізованих у 15 разів до 15 тисяч, а кількість людей в реанімаціях в 3 рази до 170 чоловік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.