Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фахівці досі вираховують, який вірус завдає найбільшої шкоди українцям

Охорона здоров`я 6263 перегляди

Опубліковано - 5.11.2009 21:40 | Всі новини | Версія для друку

Фахівці досі вираховують, який вірус завдає найбільшої шкоди українцям
Фахівці досі вираховують, який вірус завдає найбільшої шкоди українцям
Голова Асоціації інфекціоністів України, професор Тернопільського медичного університету Михайло Андрейчин заявляє, що в Україні досі не визначено, на який саме вірус припадає найбільше захворювань.

про це він сказав сьогодні на прес-конференції, наголосивши при цьому, що це не впливає на ефективність роботи медиків.

“Протиепідемічні і профілактичні заходи однакові, тому незнання етіологічної структури захворюваності не може серйозно вплинути на якість роботи медпрацівників. Завдяки прийнятим заходам на Тернопільщині, зокрема, вдалося не лише стабілізувати епідеміологічну ситуацію, але й досягти тенденцій зниження рівня захворюваності”, - зауважив Андречин.

При цьому він пояснив, що на початку епідемії фахівці традиційно намагаються виявити основний вірус, на який припадає найбільший відсоток захворювань, аби знати, з чим саме і як потрібно боротися. “Нам зараз в Україні це визначити надзвичайно важко, оскільки обстеження велися в дуже малих масштабах. І поки що не маємо офіційних даних про етіологічну структуру захворюваності, яка має місце в Україні”, - сказав Андрейчин.

Він додав, що за логікою, оскільки в Україну проник вірус каліфорнійського грипу, з яким ніколи жителі держави до цього не стикалися, і він є найбільш агресивний, то на нього має припадати найбільший відсоток захворювань. “Так це чи не так покажуть подальші дослідження”, - сказав голова Асоціації інфекціоністів України.

Він додав, що зараз Україна, “вочевидь, має справу із змішаною епідемією, яка спричинена дуже агресивним штамом вірусу А(H1N1)”. “Але поряд з вірусом циркулюють інші віруси типу А, зокрема сезонний H1N1, H3N2 і вірус грипу типу В. Є також відсоток захворювань, спричинених іншими вірусами з групи збудників ГРВІ, їх є понад 200 видів”, - повідомив Андрейчин.

За його словами, на Тернопільщині, як і частково в західному регіоні, епідемія вже досягла свого апогею і зараз епідемічна хвиля котиться далі Україною, охоплюючи центральні і східні області.

У свою чергу заступник головного санітарного лікаря області Нінель Цяпа повідомила, що із 17-ти померлих в області лабораторно уже встановлено, що 4 померли від вірусу групи А (із них 2 випадки вірусу “Каліфорнія”), один випадок смерті – від мікс-інфекції, коли було поєднання грипу А та В.

Серед тих, кого було обстежено з числа хворих на стаціонарі, і тих, хто звертався на швидку допомогу, обласною СЕС було ідентифіковано 47-49 випадків грипу А, 2 випадки грипу В і чимало випадків парагрипу.

“При цьому отриманий матеріал від померлих і нових хворих перевіряється на інші захворювання, в тому числі і в київській лабораторії на особливо небезпечні інфекції. Усі результати – негативні. Можу запевнити, що збудників легеневої чуми, черевного тифу, як ходили чутки, а також лихоманки не встановлено”, - запевнила Цяпа.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.