Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні працюють експерти-медики з ЄС

Охорона здоров`я 5894 перегляди

Опубліковано - 6.11.2009 13:07 | Всі новини | Версія для друку

В Україні працюють експерти-медики з ЄС
В Україні працюють експерти-медики з ЄС
У п’ятницю, 6 листопада, в Україні розпочинають роботу медичні експерти з Євросоюзу.

Команда складається з п'яти фахівців, серед яких досвідчені лікарі з Австрії, Франції, Німеччини, Латвії і Швеції. Експертів супроводжує співробітник Центру моніторингу та інформації Єврокомісії, який координує втручання у сфері цивільного захисту.

Фахівці з ЄС мають полегшити координацію допомоги, наданої Україні Євросоюзом та країнами-членами блоку, оцінити ситуацію на місці і сформулювати відповідні рекомендації.

Європейські лікарі будуть підтримувати зв'язок з командою Всесвітньої організації здоров'я, яка працює в Україні з понеділка, 2 листопада.

Місія команди експертів ЄС буде працювати близько 10 днів. Це третя група експертів, направлена в Україну Європейською Комісією в рамках Механізму цивільного захисту Європейського Співтовариства.

Попередні місії були пов'язані з повінню в західних регіонах України в серпні 2008 року і розливом нафти у Керченській протоці в листопаді 2007 року.

У Єврокомісії нагадують, що механізм цивільного захисту європейської спільноти спрощує та підтримує мобілізацію та координацію допомоги з цивільного захисту ЄС на випадок значних надзвичайних ситуацій.

Центр моніторингу та інформації Євросоюзу, що діє під егідою Європейської комісії в Брюсселі, є операційним ядром Механізму цивільного захисту. Він працює цілодобово без вихідних та надає країнам доступ до платформи цивільного захисту.

Будь-яка країна, що постраждала внаслідок значного лиха, як у ЄС, так і за його межами, може подати заявку на надання допомоги через Центр.

Згідно з останніми даними МОЗ, станом на 5 листопада, в Україні від пневмонії померли 103 людини. За останню добу в Україні захворіли на ГРВІ та грип 127254 осіб. Таким чином, починаючи з 29 жовтня, у державі хворіють 632877 чоловік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.