Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нарешті: ДАІ має намір зобов’язати київських водіїв включати вдень ближнє світло

Влада 6266 переглядів

Опубліковано - 11.11.2009 15:53 | Всі новини | Версія для друку

Увімкнене ближнє світло робить помітним автомобіль в умовах недостатньої видимості і вказує на напрямок його руху
Увімкнене ближнє світло робить помітним автомобіль в умовах недостатньої видимості і вказує на напрямок його руху
Керівник ДАІ Києва Анатолій Сіренко вважає доцільним використання вдень ближнього світла фар і вже зобов’язав усіх автоінспекторів столиці вмикати його на патрульних автомобілях.

Як зазначив Сіренко, кілька років тому Державтоінспекція виступала ініціатором введення для українських водіїв правила використання зовнішніх світлових приладів в денний час в осінньо-зимовий період.

"Наприклад, для тих же пішоходів, за участю яких у Києві відбувається майже половина всіх ДТП, увімкнені фари стали б додатковим попередженням про небезпеку, яку несе в собі автомобіль, що рухається. Однак на той час в силу багатьох причин закріпити законодавчо цю пропозицію не вдалося ", - відзначив керівник столичного ДАІ.

Сіренко також нагадав, що відповідно до п.19.1 Правил дорожнього руху в темний час доби та в умовах недостатньої видимості (наприклад, в туман, снігопад, сильний дощ) незалежно від ступеня освітлення доріг, водій зобов'язаний включати фари ближнього світла.

За порушення цього правила чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 425 до 510 гривень.

Крім цього, керівник київського ДАІ закликав водіїв не забувати перевіряти регулювання світлових приладів, оскільки засліплююче світло фар зустрічного автомобіля змушує не тільки різко зменшувати швидкість, але іноді також використовувати екстрене гальмування.

Від “Аратти”. Давно вже час перейняти європейський досвід - у багатьох країнах тримати увімкненим ближнє світло необхідно постійно - це робить помітним автомобіль не лише в умовах недостатньої видимості, а й вказує на напрямок його руху, - що досить критично під час руху нашими автошляхами з малою кількістю смуг для руху.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.