Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Науковці-медики вважають, що летальні випадки - результат вірусного дистрес-синдрому

Охорона здоров`я 7040 переглядів

Опубліковано - 13.11.2009 12:40 | Всі новини | Версія для друку

Науковці-медики вважають, що летальні випадки - результат вірусного дистрес-синдрому
Науковці-медики вважають, що летальні випадки - результат вірусного дистрес-синдрому
Методу лікування тяжкого ураження вірусом гриппу легень потрібно змінювати, вважають буковинські вчені.

Усі жертви вірусу на Буковині (22 особи віком від 20 до 40 років) померли не від двосторонньої пневмонії, як це вважалось раніше, а у результаті вірусного дистрес-синдрому, тобто тотального ураження легень.
Спочатку настає серцево-легенева недостатність, а відтак розвивається кардіогенний шок, який викликає зупинку серця і смерть.

Про це вчора, 11 листопада, газеті «Доба» повідомив начальник бюро Чернівецької обласної судмедекспертизи, доктор наук, професор Віктор Бачинський.

«Під час двосторонньої пневмонії відстежується певна морфологічна картина. Щодо даних смертей, то тут такої морфологічної картини немає. Вірус, який спричиняє смерть, дуже агресивний, він навіть не вражає трахею, а відразу потрапляє в легені і викликає сильний їх набряк та суцільні крововиливи. Спричиняють такий стан змішані типи парагрипу та грипу А/Н1N1. Це дуже токсичний штам, який досі не піддавався виробленій Мінохорони здоров’я методі лікування», – повідомив Бачинський.
Начальник бюро Чернівецької обласної судмедекспертизи, доктор наук, професор Віктор Бачинський.
Начальник бюро Чернівецької обласної судмедекспертизи, доктор наук, професор Віктор Бачинський.
За його словами, потрібно терміново міняти стандарти лікування, адже ті, які застосовувались досі, результатів не дали – в реанімації не вдалось врятувати всіх людей, уражених цим вірусом. Не виправдались у цій ситуації і апарати штучної вентиляції легень – смертність людей наставала у 100%.

Зважаючи на це, група професорів Чернівецького медуніверситету звернулась до Міністерства охорони здоров’я та РНБО з вимогою переглянути стандарти лікування хворих на Буковині. Вчені-морфологи відправили до Києва протоколи, результати досліджень та аналізи, взяті у важко хворих і померлих від вірусу осіб.

Бачинський, який входить до групи ініціаторів звернення, наголошує, що вірус є надзвичайно токсичним, він здатен проникати не лише через органи дихання, але й через очну оболонку.

Тому чернівецькі вчені рекомендують в жодному випадку не відмовлятись від масок і на період епідемії навіть носити захисні окуляри. Важливою умовою для недопущення погіршення ситуації є також дотримання карантинного режиму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.