Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Екскурсійне намисто Івано-Франківщини” перемогло у Всеукраїнському конкурсі програм місцевого самоврядування

Самоврядування Регіон: Івано-Франківська область 9941 перегляд

Опубліковано - 16.11.2009 08:54 | Всі новини | Версія для друку

“Екскурсійне намисто Івано-Франківщини” перемогло у Всеукраїнському конкурсі програм місцевого самоврядування
“Екскурсійне намисто Івано-Франківщини” перемогло у Всеукраїнському конкурсі програм місцевого самоврядування
За результатами Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2009 році переможцями визнано дев’ять проектів Івано-Франківщини.

Про це повідомили у прес-службі голови Івано-франківської обласної ради.

Відповідно до оприлюдненої інформації проект Івано-Франківської обласної ради «Екскурсійне намисто Івано-Франківщини (розробка та запровадження новітніх форм управління й організації екскурсійної діяльності в Івано-Франківській області) визнано переможцем Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2009 року за 5-ою категорією. До цієї категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування міст з населенням понад 1 млн. жителів.

Експертна оцінка прикарпатського проекту – 76,35. Орієнтовний обсяг фінансування у 2010 році – 500 тис. грн. з державного бюджету на капітальні видатки і 350 тис. грн. – з обласного. Кошти інших організацій – 20 тис. грн.

За 3–ою категорією Прикарпаття має трьох переможців, зокрема:

Снятинська районна рада здобула грант за корпоративний проект “”Відновлення історичної пам’яті задля сталого розвитку на прикладі сільської громади с. Тучапи Снятинського району”, на який держава виділить 482 тис.грн., районна рада – 200 тис.грн. та сільська рада – 56 тис.грн. Кошти інших організацій-партнерів - 554 тис.грн.

Тисменицька районна рада представила корпоративний проект “Відновлення канатної паромної переправи через р. Дністер в с. Довге, як потужний механізм соціально-економічного розвитку громад Довгівської та Маріямпільської сільських рад” і отримає у 2010 році на його реалізацію 499 тис.грн. державних коштів, 100 тис.грн. – з обласного бюджету, 190 тис.грн. коштів інших місцевих бюджетів і 360 тис.грн. коштів організацій-партнерів.

Городенківська районна рада за проект “Інноваційна модель створення багатофункціонального центру інформації, навчання та різних видів дозвілля дітей та молоді” отримає з держбюджету 485,0 тис.грн., залучить до його реалізації своїх 100 тис.грн., Івано-Франківська ОДА – 100 тис.грн., інші кошти – 100 тис.грн.

За 2-ою категорією перемогли дві міські ради.

Долинська міська рада стала переможцем цього конкурсу з проектом “Оптимізація енергоспоживання в бюджетних установах м. Долина через запровадження системи моніторингу та встановлення автоматизованих систем управління енергоспоживання”. Державний бюджет виділить на цей проект – 122,5 тис.грн., міська рада – 54,5 тис.грн., а інші організації – 10,1 тис.грн.

Бурштинська міська рада отримає 200 тис.грн. з держбюджету за проект “Впровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів та забезпечення переробки і утилізації складових на території м. Бурштин”. Також для його реалізації виділить 350 тис.грн власних коштів, а інші організації додадуть ще 855 тис.грн.

За 1-ою категорією перемогли три проекти Івано-Франківщини.

Тишківська сільська рада Городенківського району перемогла з проектом “Народні традиції та історико-культурна спадщина с. Тишківці”. На цей проект передбачено виділити 96 тис. грн., з державного бюджету та 34 тис.грн. з сільського.

Белелуївську сільську раду Снятинського району визнано переможцем з проектом ”Сільський парк с. Белелуя”. Обсяг фінансування проекту у 2010 році – 100 тис.грн. з державного бюджету, 80 тис. грн. – місцеві бюджети та інші організації – 35 тис.грн.

Єзупільска селищна рада Тисменицького району представила на конкурс проект “Відпустове місце” Духовна криниця” Єзупільської селищної ради – духовний центр Тисмениччини”. На цей проект держава виділить 99,6 тис.грн., сільська рада – 57,8 тис.грн., районна рада – 30,0 тис.грн., а інші організації – 224,3 тис.грн.

Довідка:
До 1-ої категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування сіл, селищ.

До 2-ої категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування міст, районів, районів в містах з населенням до 50 тисяч жителів.

До 3-ої категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування міст, районів, районів в містах з населенням від 50 тисяч до 100 тисяч жителів.

До 4-ої категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування міст, районів, районів в містах з населенням понад 100 тисяч жителів

До 5-ої категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування міст з населенням понад 1 млн. мешканців, областей, Автономної республіки Крим.

Рада Всеукраїнського конкурсу, яку очолював віце-прем’єр-міністр України Іван ВАСЮНИК, затвердила перелік проектів-переможців конкурсу 2009 року 5 листопада на загальну суму 25 млн. грн.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.