Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Києві очікується “епідемія” смертей вдома?

За право людини Регіон: м.Київ 6585 переглядів

Опубліковано - 16.11.2009 13:52 | Всі новини | Версія для друку

В Києві очікується “епідемія” смертей вдома?
В Києві очікується “епідемія” смертей вдома?
Новий порядок реєстрації смертей, впроваджений столичною владою, може спричинити маніпуляції з документами про смерть.

Таке припущення висловив в інтерв'ю телеканалу ТВі депутат Київради від блоку Кличка Дмитро Андрієвський, коментуючи наказ №337 Головного управління охорони здоров'я столиці про встановлення причини смерті на дому.

"Коли все це покладається на лікаря фактично однієї установи, можливі дуже серйозні маніпуляції, можливі підробки документів про смерть", - сказав депутат.

Водночас речник головного управління столичної міліції Володимир Поліщук не виключає, що після поховання людини за таких обставин може з'явитися заява родича або сусіда померлого, який знає щось важливе, і тоді потрібна буде ексгумація.

"У будь-якому випадку треба повідомляти міліцію (про смерть людини вдома), адже є процесуальні норми, є речі, які одразу неможливо встановити", - сказав Поліщук.

За словами судмедексперта, який не побажав бути названим, після прийняття відповідного наказу столичної влади стало легко приховати злочин, замаскувавши його під природну смерть.

У Головному управління охорони здоров'я Києва від коментарів поки утримуються.

Однак, за словами першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, ЗМІ неправильно зрозуміли суть наказу, оскільки цей документ якраз і регламентує присутність представника правоохоронних органів.

"Якщо у представника правоохоронних органів немає підозр, що сталася насильницька смерть, лікар може підписати відповідний висновок", - пояснила Кільчицька.

Як відомо, столична прокуратура вимагає скасувати норми зазначеного наказу, що суперечать чинному законодавству.

Згідно з цим наказом, природну смерть людини, що трапилася вдома, констатує лише один лікар - дільничний, або представник "швидкої допомоги". Раніше для цього вимагалися ще й висновки правоохоронців та судмедекспертів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.