Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремль сформулював умови кастингу на губернатора України

Імперія «Совок» 6146 переглядів

Опубліковано - 19.11.2009 21:37 | Всі новини | Версія для друку

Кремль сформулював умови кастингу на губернатора України
Кремль сформулював умови кастингу на губернатора України
Сьогодні, 19 листопада, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що його країна хотіла б бачити в Україні таке керівництво, яке проводитиме по відношенню до РФ добросусідську політику.

"Росія надасть лише одну перевагу - ми хочемо, аби в Україні було керівництво, з яким легко б було домовитися, і яке не бачитиме у Росії неіснуючої загрози, не намагатиметься постійно всі свої проблеми звалювати на нас. Будь-який з учасників президентських перегонів, який проводитиме по відношенню до Росії дружню, шанобливу, добросусідську політику, зустріне взаєморозуміння і таку ж реакцію у відповідь", - запевнив Лавров російських журналістів.

За словами глави російського МЗС, при взаємній пошані не залишиться жодного питання, яке не можна було б врегулювати.

"Хочемо бачити Україну нашим добрим сусідом, другом, союзником, країною, з якою ми на рівноправній і шанобливій основі вирішуватимемо всі питання, - підкреслив він. - Якщо основа буде рівноправна і шаноблива, якщо ми думатимемо про інтереси наших громадян, їх сподівання, то не бачу жодного питання, поки що не вирішеного на нашому порядку денному, яке б не піддалося узгодженню і взаємовигідному врегулюванню".

Нагадаємо, сьогодні у Криму відбудеться засідання Комітету з економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, в якому візьмуть участь прем’єр-міністри Юлія Тимошенко і Володимир Путін.

Від “Аратти”: Рівноправні стосунки між державами - це, насамперед, симетрична реакція на певні дружні чи не дружні кроки державного керівництва.

Якщо поглянути з цього боку, то російська сторона навряд чи зможе навести хоча б один факт, коли б етнічні українці, російські громадяни, наприклад, Кубані, створювали б громадські організації, метою яких було б зазіхання на територіальну цілісність Росії. Проте, в українському Криму легально діють так звані громадські організації так званих “соотєчєственіков”.

Ми також не знайдемо жодного прикладу, коли Україна висувала РФ територіальні претензії, як це було на початку 90-х з українським містом Севастополем. Нагадаємо, ці претензії були навіть предметом розгляду ООН.

Не знайдемо ми й жодного прикладу коли б Україна намагалася штучно "наростити" свою територію, у рейдерський спосіб захопивши стратегічний судноплавний канал, який належить іншій державі.

Ми вже помовчимо про абсолютно братнє перекриття газу взимку, з явною метою "виховання" державного керівництва, яке перестало питати у Кремлі, що йому робити і з ким товаришувати. При тому, зазначимо, російські керманичі абсолютно розраховували, що у позбавлених опалення пологових будинках від холоду будуть вмирати немовлята. Діти людей, яких кремлівські бонзи публічно називають "соотєчєственіками". Слава Богу - прорахувалися, бо українці виявилися мудрішими...

І такого сусіда треба називати добрим, а перераховані й не перераховані тут кроки, - вважати виключно проявами поваги й дружби?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.